EuroWorkingGroup: «Τεχνικά δυνατή μια συμφωνία»

EuroWorkingGroup: «Τεχνικά δυνατή μια συμφωνία»

Στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κατέληξε το σημερινό EuroWorking Group, παρ’ όλο που δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα.

Πηγές της ευρωζώνης σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι επόμενες μέρες είναι «κρίσιμες», ωστόσο, εάν υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και πολιτική βούληση από την Ελλάδα, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού είναι τεχνικά δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες συνεχίζεται η πίεση προς την ελληνική πλευρά ενώ αξιωματούχος της Ευρωζώνης φέρεται να δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του EwG ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι χώρες της Ευρωζώνης ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους δανειστές να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Έθεσε δε, τα τρία προαπαιτούμενα που πρέπει να συμπεριλαμβάνει η συμφωνία και τα προσδιόρισε αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό του 2018, στα εργασιακά και τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter