Έβαψαν κόκκινη την πρόσοψη του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης (Photos)

Έβαψαν κόκκινη την πρόσοψη του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης (Photos)

Πριν από έναν χρόνο οι γονείς περίμεναν σε αυτό ακριβώς το σημείο τα παιδιά τους να γυρίσουν απ’ τα Τέμπη.

Σήμερα η πρόσοψη είναι κατακόκκινη και ένα πανό καλεί στην μεγάλη απεργία, μετά από παρέμβαση του Συντονισμού “Ενάντια στο Κρατικο-Καπιταλιστικό Έγκλημα στα Τέμπη”.

Οι συμμετέχοντες εκτός από τη ρίψη μπογιάς και την ανάρτηση πανό, προχώρησαν και σε άνοιγμα πανό εντός του σταθμού, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα “δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί” καθώς και κάλεσμα για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Alerta.gr.

Η συγκεκριμένη δράση αιφνιδίασε τις αρχές και έτσι η αστυνομία δεν πρόλαβε καν να σπεύσει στο σημείο.

Μεταξύ άλλων οι οργανωτές της δράσης αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

“Μιλάμε για μια αναμενόμενη κρατικο-καπιταλιστική δολοφονία αναλογιζόμενοι ότι τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν τουλάχιστον από το 2000 την κρατική αδιαφορία και βίωσαν την καταστολή με την κήρυξη ως παράνομων των απεργιών τους για αναβάθμιση και συντήρηση ενός οργανισμού που είναι η καθημερινότητα κυρίως της κοινωνικής πλειοψηφίας (ντόπιων και μεταναστριών).

Το «σπάσιμο» του ΟΣΕ, η ένταξη στον ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα του μονοπωλίου του ΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane και η ετήσια κρατική επιχορήγηση της είναι κάποια από τα βήματα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση του σιδηροδρόμου με τα ηλεκτρονικά συστήματα τηλεδιοίκησης να μην λειτουργούν, τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό κ.ο.κ. Έτσι, η ιδιωτικοποίηση των τρένων μπορεί να παρουσιάστηκε ως απαραίτητη συνθήκη βελτίωσης των υπηρεσιών ενός καθ’ όλα υποτιμημένου ΟΣΕ με τον τότε υπουργό μεταφορών να διαβεβαιώνει για την ασφάλεια του δικτύου, αλλά η πραγματικότητα έρχεται να αναδείξει τα εντελώς αντίθετα και καταστροφικά αποτελέσματα.

Έναν χρόνο μετά βλέπουμε το κράτος, την εταιρία και την περιφέρεια, που από την πρώτη στιγμή έτρεξε να παραποιήσει τα στοιχεία στο χώρο του εγκλήματος, να προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για την δολοφονία των συνανθρώπων μας χωρίς να έχουν κάνει οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή για την αναβάθμιση του δικτύου με συνεχή ατυχήματα να εξακολουθούν να γίνονται. Ρίχνουν την ευθύνη στον νεκρό μηχανοδηγό κάνοντας πως δεν βλέπουν την ευθύνη τους στην υποβάθμιση των σιδηροδρομικών γραμμών. Χαρακτηριστικά, το ελληνικό κράτος απέρριψε την έκκληση της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής να αναλάβει δράση σχετικά με την πιθανή ποινική ευθύνη των πρώην υπουργών μεταφορών. Ένα χρόνο μετά το αίμα των ανθρώπων της τάξης μας είναι στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου.

Η εξαθλίωση που βιώνουμε στο πετσί μας ζώντας ένα μεγάλο τσιμπούσι μεγαλο-επιχειρηματιών, την καταστροφή των κοινών αγαθών και την αυθαίρετη κρατική τους διαχείριση εντονότερα την τελευταία δεκαετία, είναι αβάσταχτη και χρειάζεται να την φρενάρουμε. Η υγεία, η παιδεία, η πρώτη κατοικία, οι μετακινήσεις, το νερό και το ρεύμα είναι βασικοί πυλώνες στη ζωή μας και όχι προς διάθεση για την κερδοφορία του κεφαλαίου ή/και για την αντικοινωνική του διαχείριση από το κράτος. Ας πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από την αναλγησία κράτους και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής μας μέσα από συλλογικές και αντι-ιεραρχικές διαδικασίες – από την κοινωνία και για την κοινωνία. Για να ζήσουμε μια ζωή σαν άνθρωποι ελεύθεροι.”

Φωτογραφίες όπως τις δημοσίευσε το Alerta.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter