Έβγαλαν ακατάλληλο σχολείο στην Παιανία και οι μαθητές πάνε με… βάρδιες

Έβγαλαν ακατάλληλο σχολείο στην Παιανία και οι μαθητές πάνε με… βάρδιες

Το πρώτο κουδούνι ήχησε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και η κυβέρνηση καυχιέται πως είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Τα πρώτα προβλήματα ωστόσο, δεν άργησαν να βγουν στην επιφάνεια.

Μελέτη στις 29 Ιουλίου εντόπισε προβλήματα στατικότητας σε σχολικό κτίριο του Δήμου Παιανίας και συγκεκριμένα στο κτίριο που συστεγάζονται το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας. Όπως ανέφερε το Open σε σχετικό ρεπορτάζ τρεις ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι ο Δήμος αποφάσισε ότι δεν θα λειτουργήσει μεγάλο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και θα τοποθετηθούν στο προαύλιο προκατασκευασμένες αίθουσες-κοντέινερ.

Γονείς και εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σχετική συμφωνία αγοράς και τοποθέτησης αυτών των αιθουσών, με το συντομότερο χρονικό διάστημα άφιξής τους να προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 40 ημέρες, δηλαδή μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καν υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των κοντέινερ.

Μέχρι να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία το σχολείο θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα, δηλαδή σε δύο βάρδιες στο μέρος του κτιρίου που παραμένει «κατάλληλο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter