Έβγαλαν σε δημοπρασία απολίθωμα σκελετού δεινοσαύρου – Στα 5-8 εκατ. δολάρια η εκτίμηση της αξίας

Έβγαλαν σε δημοπρασία απολίθωμα σκελετού δεινοσαύρου – Στα 5-8 εκατ. δολάρια η εκτίμηση της αξίας
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Μια ιδιαίτερη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το AP και αφορά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς σκελετούς δεινοσαύρων, συγγενή του Τυραννόσαυρου Ρεξ που κυριαρχούσε στη γη πριν από περίπου 76 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Γοργόσαυρος ήταν ένα κορυφαίο σαρκοφάγο που ζούσε στις σημερινές δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά κατά την ύστερη κρητιδική περίοδο. Προηγήθηκε από τον Τυραννόσαυρο Ρεξ κατά 10 εκατομμύρια χρόνια.

Το απολίθωμα ανακαλύφθηκε το 2018 κοντά στην πόλη Χάβρη της Μοντάνα, σύμφωνα με τον οίκο. Έχει ύψος σχεδόν 3 μέτρα και μήκος 6,7 μέτρα.

Είναι το μοναδικό απολίθωμα διαθέσιμο για ιδιωτική ιδιοκτησία, ενώ όσοι σκελετοί του Γοργόσαυρου έχουν βρεθεί, ανήκουν σε συλλογές μουσείων, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

«Στην καριέρα μου, είχα το προνόμιο να χειριστώ και να πουλήσω εξαιρετικά και μοναδικά αντικείμενα, αλλά λίγα έχουν την ικανότητα να εμπνέουν θαυμασμό και να αιχμαλωτίζουν τη φαντασία όπως αυτός ο απίστευτος σκελετός του Γοργόσαυρου», δήλωσε η Cassandra Hatton, επικεφαλής του τμήματος Επιστήμης και Πολιτισμού στον Οίκο Sotheby’s.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εκτίμηση του οίκου είναι 5 έως 8 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter