Έβγαλε αντίδραση η Εθνική, νίκησε 2-1 την Σουηδία

Έβγαλε αντίδραση η Εθνική, νίκησε 2-1 την Σουηδία

Η Εθνική Ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ, επικρατώντας 2-1 της Σουηδίας και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της να προκριθεί.

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν με φόρα στο παιχνίδι και στο 3’ είχαν δοκάρι με σουτ του Σβάνμπεργκ. Στην συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο και στο 27’ η «γαλανόλευκη» απείλησε με τον Τσιμίκα. Στο επόμενο λεπτό ο Παυλίδης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, βρέθηκε τετ α τετ με τον Ολσεν, ωστόσο το πλασέ του δεν ήταν εύστοχο.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία χαμένη ευκαιρία της Σουηδίας

Στο 45’ ο Ισάκ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος!

Η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 62’. Δουβίκας -Μπακασέτας συνδυάστηκαν άψογα, ο δεύτερος πάτησε περιοχή αποφεύγοντας το τάκλιν δύο αντιπάλων και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 64’ η Εθνική άγγιξε το 2-0 με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 67΄οι Σουηδοί είχαν νέο δοκάρι με τον Κλάεσον.

H Εθνική «καθάρισε» το παιχνίδι στο 74’. Ο Τζόλης έφυγε στην αντεπίθεση, το κατάλληλο τάιμινγκ πάσαρε στον Παυλίδη κι αυτός σε κενή εστία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το γκολ μέτρησε με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, καθώς έγινε έλεγχος στο VAR.

Στο 81’ η Σουηδία μείωσε σε 2-1. Ο Φόρσμπεργκ σούταρε από θέση έξω αριστερά, ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Κουάισον από κοντά μειώνει σε 2-1.

Στο 91’ δυνατό σουτ του Φόρσμπεργκ απέκρουσε με το κεφάλι ο Ζέκα. Η «γαλανόλευκη» μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ με τον Τζόλη στο 96’ και με τον Μπακασέτα στο 98’.

Ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παυλίδη, Μπουχαλάκη, Κλάεσον, Χελάντερ, Θελίν.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Ανδρούστος, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Παυλίδης (95’ Βρουσάι), Μπακασέτας, Δουβίκας (72’ Τζόλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Γιόχανσον (77’ Κραφτ), Χελάντερ (88’ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (65′ Κουάισον), Κλάεσον (78’ Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88’ Θελίν), Ισάκ.

***Ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ, βράβευσε τον Βασίλη Τοροσίδη για την προσφορά του στην «γαλανόλευκη». O παλαίμαχος άσος είχε 101 αγώνες και 10 γκολ σε 12 χρόνια συμμετοχών φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter