Ευλογιά αιγοπροβάτων: 60χρονος έφερνε παράνομα εμβόλια από την Τουρκία – Οδηγείται στον εισαγγελέα
Η αστυνομία εντόπισε τα εμβόλια σε κιβώτιο από φελιζόλ κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ο 60χρονος από τον Κομοτηνή, που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων καθώς κατηγορείται ότι επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με παράνομα σκευάσματα – εμβόλια κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην κατοχή του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου στο όχημά του, αστυνομικοί εντόπισαν ένα κιβώτιο από φελιζόλ το οποίο περιείχε τα εμβόλια. Οι αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν 12 φιαλίδια των 50 ml με υγρή ουσία, που λειτουργεί ως διαλύτης και 12 φιαλίδια των 100 ml σε μορφή σκόνης, που αποτελούν το εμβόλιο.
Εμβόλια από την Τουρκία
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος ήταν να παραχθούν 1.200 δόσεις εμβολίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αδειοδότηση. Ο 60χρονος κατηγορείται ότι είχε παραλάβει το κιβώτιο από τον σταθμό λεωφορείων στην Κεσσάνη της Τουρκίας, όπου είχε σταλεί από άγνωστο αποστολέα στην Κωνσταντινούπολη. Ο άνδρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του δέματος και ότι θα το παρέδιδε σε κτηνίατρο στην Κομοτηνή.















