Εβρος – Δαδιά: Μετά από τρεις μέρες καταστροφής θυμήθηκαν να έρθουν για… συντονισμό

Εβρος – Δαδιά: Μετά από τρεις μέρες καταστροφής θυμήθηκαν να έρθουν για… συντονισμό

Μπορεί να έχουν καεί ήδη 15.000 στρέμματα παρθένου δάσους στη Δαδιά του Έβρου, από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες, αλλά στην κυβέρνηση κινούνται με τους δικούς τους αργούς ρυθμούς για την αντιμετώπιση της καταστροφής, καθώς φαίνεται πως άλλες είναι οι προτεραιότητές τους.

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ καίγεται ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά δάση της Μεσογείου, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη θυμήθηκε να έρθει στην περιοχή για να συντονίσει υποτίθεται το έργο της κατάσβεσης.

Τα ευχολόγια και οι υποκριτικές δηλώσεις περίσσεψαν από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στο συντονιστικό κέντρο Δαδιάς.

«Η Ελλάδα όλη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Δαδιά και πρέπει το χρέος μας να το φέρουμε εις πέρας» είπε ο υπουργός, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, και διακήρυξε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν «για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο, το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο ενδιαφέρεται και όλη η Ευρώπη».

Τώρα θυμήθηκαν το “εθνικό σύμβολο” αλλά δεν έκαναν τίποτα σε επίπεδο πρόβλεψης και υποδομών, καθώς όπως αποδεικνύεται τα φράγματα των γύρω περιοχών είχαν… στερέψει από νερό, ενώ οι δασοφύλακες είναι μόλις τέσσερις για μια έκταση περίπου 200.000 στρεμμάτων.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter