Εβρος: Το 112 χτύπησε στο Σουφλί για την πυρκαγιά

Εβρος: Το 112 χτύπησε στο Σουφλί για την πυρκαγιά
Πηγή: Twitter

Ξάγρυπνοι θα μείνουν και απόψε πολλοί κάτοικοι και απόψε στον Εβρο.

Με μια προειδοποίηση που γράφει «Ενεργοποίηση 112, Εβρος Σουφλί. Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» η Πολιτική Προστασία απευθύνθηκε στους κατοίκους της πόλης του Σουφλίου.

Η φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή Γιαννούλη προς το Σουφλί. Οι φλόγες σύμφωνα με τρομακτικές εικόνες που μεταδόθηκαν στην ERTnews αφού έδυσε ο ήλιος είναι τεράστιες και οι κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες για εκκένωση από Γιαννούλη προς Σουφλί και από Σιδηρώ προς Μέγα Δέρειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα τις τελευταίες 24 ώρες έχουν εκδηλωθεί 47 δασικές πυρκαγιές, με σημαντικότερες αυτές που καίνε στην Πάρνηθα, στον Εβρο και στο Τσικράκι Φαρσάλων.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, τεράστιο μέτωπο στην περιοχή Γιαννούλη

Πυροσβεστική: Πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Εβρο και Τσικράκι Φαρσάλων – 47 συνολικά το τελευταίο 24ωρο

Η φωτιά στον Εβρο είναι η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, τουλάχιστον απο το 2000 που υπάρχουν τα σχετικά δεδομένα, και ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η έκταση των καμένων ξεπερνά τα 826.000 στρέμματα. Με ένα βίντεο το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει την εξέλιξη της καμένης έκτασης με διαδοχικές δορυφορικές απεικονίσεις.

Διαβάστε επίσης: Εβρος: Η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης, όπως καταγράφηκε, μέρα-μέρα, από τους δορυφόρους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter