Έβρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά – Στάχτη περισσότερα από 25.000 στρέμματα

Έβρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά – Στάχτη περισσότερα από 25.000 στρέμματα

Μαίνεται για ακόμα μία ημέρα η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν επικεντρωθεί στο νότιο και στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα κάνοντας στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους και προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τραγικός καθώς περισσότερα από 25.000 στρέμματα καμένης έκτασης είναι η πρώτη εκτίμηση της καταστροφής από την πυρκαγιά.

Στη φωτιά επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στην μάχη συνδράμουν οι δασικές υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα Δευκαλίωνα αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Όπως τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, εκτός από τις επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις, ταυτόχρονα γίνεται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων βαρέως τύπου για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρο τμήματα εντός του δάσους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter