ΕWG: Το Eurogroup μπορεί να εγκρίνει την επόμενη εκταμίευση και στο άμεσο μέλλον να διευθετήσει το ελληνικό χρέος

Tο EuroWorking Group «χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης.

«Σε συνέχεια της εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, ενώ επίσης, στο άμεσο μέλλον, θα μπορούσε να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου του 2016», ανέφερε η ίδια πηγή, άποψη με την οποία εμφανίζεται να συμφωνεί και ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό EuroWorking Group πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, προκειμένου να αποτιμήσει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Τη χώρα μας εκπροσώπησε στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.