Εξαδάκτυλος: Η Θεσσαλονίκη δε βγήκε από το «κόκκινο» – Βραδυφλεγής βόμβα στην Αττική

Εξαδάκτυλος: Η Θεσσαλονίκη δε βγήκε από το «κόκκινο» – Βραδυφλεγής βόμβα στην Αττική

Το καμπανάκι για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. 

«Μπορεί πλέον να μην έχουμε θύματα όπως αυτά που θα είχαμε από πτώση αεροπλάνου, αλλά έχουμε θύματα που θα είχαμε από πτώση τουριστικού λεωφορείου σε γκρεμό», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί στον Real Fm 107,1. και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μας δημιουργείται εθισμός σε αυτούς τους αριθμούς».

«Εξακολουθεί να παίζει πένθιμη μουσική στην πόλη μας, η Θεσσαλονίκη δεν βγήκε από το κόκκινο, ενώ στην Αττική υπάρχει μια βραδυφλεγής βόμβα», ανέφερε. 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ότι οι αριθμοί μειώνονται μεν, αλλά με αργό και βασανιστικό ρυθμό. «Στις 26 Οκτωβρίου νοσηλεύονταν στην εντατική 95 άνθρωποι και είχαν πεθάνει 7 ασθενείς. Στις 26 Νοεμβρίου διασωληνωμένοι ήταν 608 άνθρωποι και τα θύματα ήταν 99. Στις 26 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 473 και τα θύματα 46.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στην άνοδο, μέσα σε 30 μέρες, οι διασωληνωμένοι εξαπλασιάστηκαν, ενώ στην κάθοδο μέσα σε ένα μήνα οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι στην επιτροπή των ειδικών αποφασίστηκε ότι πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει αργότερα, όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και αναλόγως με την κατάσταση που θα επικρατεί υγειονομικά. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, τόνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει απασχολήσει ακόμη στην επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter