Εξαδάκτυλος: Σαφές ότι το άνοιγμα των σχολείων αύξησε τα κρούσματα

Εξαδάκτυλος: Σαφές ότι το άνοιγμα των σχολείων αύξησε τα κρούσματα

Τα σχολεία, ως τον βασικότερο παράγοντα για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, «έδειξε» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε πως «δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν συμβαίνει κάτι που συμβαίνει» ενώ ως ασθενής στην ανάρρωση ο ίδιος, είπε ότι «και ο διάκος με τη μετάλλαξη πίστευε πως ‘καθάρισε’ αλλά ο ιός είναι εδώ», με σαφή αναφορά στον κληρικό που διαγνώστηκε με την αφρικανική μετάλλαξη, λίγο καιρό αφού είχε νοσήσει από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, όσον αφορά τα αυξανόμενα κρούσματα, τόνισε: «δεν είναι μόνο η Αττική στο ‘κόκκινο’, αλλά χθες είχαμε μεγάλη αύξηση στη Θεσσαλονίκη».

«Εφόσον η βρετανική μετάλλαξη έχει διασπορά, θα κυριαρχήσει. Εφόσον μεταδίδεται πιο εύκολα και γρήγορα, θα έχουμε να κάνουμε με τον νέο ιό», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας: «τα βήματα θα πηγαίνουν πιο γρήγορα μπρος και πίσω» ενώ σημείωσε: «δεν θα έχουμε το περιθώριο ημερών για να δούμε πώς θα εξελίσσονται τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να τα προλαβαίνουμε».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί νέα μέτρα αν οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται: «δραστηριότητες που έχουν πρόσφατα επανεκκινήσει, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε πως «στις 11 Ιανουαρίου άνοιξαν τα σχολεία, στις 25 βλέπουμε αύξηση και την 1η Φεβρουαρίου προστίθεται και η κινητικότητα του εμπορίου». Είναι «σαφές ότι το άνοιγμα των σχολείων αύξησε τα κρούσματα», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με τα σενάρια που καλλιεργούνται για επιβολή σκληρού lockdown, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σχολίασε ότι: «δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι αν κάνουμε κάτι πολύ σκληρό μετά δε θα έχουμε πρόβλημα» και τόνισε πως «όσο διαρκεί η πανδημία και δεν είμαστε εμβολιασμένοι, θα έχουμε πρόβλημα» και είπε πως στη λήψη αποφάσεων παίζουν πολλά ρόλο από την απώλεια εισοδήματος μέχρι τις απώλειες ζωών.

Πηγή: Ant1

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter