Εξαφάνισαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ντροπής από την ΗΔΙΚΑ – Απόλυτη επιβεβαίωση του Documento για το «ένα και μοναδικό μητρώο»

Εξαφάνισαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ντροπής από την ΗΔΙΚΑ – Απόλυτη επιβεβαίωση του Documento για το «ένα και μοναδικό μητρώο»

Στην απόλυτη επιβεβαίωση όσων αποκάλυψε την Κυριακή το Documento προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία. Μπορεί απάντηση να μην έδωσαν ποτέ στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, φρόντισαν όμως να εξαφανίσουν τους συγκεντρωτικούς πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία (υπο)καταγραφής νεκρών, διασωληνωμένων και εργαστηριακών ελέγχων.

Υγειονομικός απέστειλε στο documentonews.gr screenshot που τράβηξε σήμερα στις 18:09 από την αρχική σελίδα του εθνικού μητρώου της ΗΔΙΚΑ. Όπως θα δείτε, αντί των ανενημέρωτων συγκεντρωτικών στοιχείων που υπήρχαν, εμφανίζεται σελίδα που καλωσορίζει τους χρήστες του μητρώου, παρέχοντάς πληροφορίες και ανακοινώσεις για τις «νέες δυνατότητες και βελτιώσεις του μητρώου ασθενών Covid-19 της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.».

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Documento για τις κραυγαλέες αποκλίσεις σε νεκρούς, διασωληνωμένους και δείγματα στο μητρώο ΗΔΙΚΑ

Δείτε το screenshot:

Διαβάστε επίσης: «Λείπουν» 1.851 νεκροί από το μητρώο Covid-19 και ο Κοντοζαμάνης λέει: «ένα το σύστημα, ένας ο αριθμός» (Video/Έγγραφα)

Την προηγούμενη Κυριακή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Υγείας συνελήφθη ψευδόμενος μπροστά στο Κοινοβούλιο. Κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις αποκαλύψεις του Documento, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε πως «ένα είναι το σύστημα καταγραφής κι ένας ο αριθμός που ανακοινώνεται». Εκτός από λακωνικός, ο υφυπουργός αποδείχτηκε και ψεύτης.

Σύμφωνα με το screenshot που έλαβε το documentonews.gr από υγειονομικό 45 λεπτά μετά την απάντηση του υφυπουργού, οι νεκροί που είχαν καταχωρηθεί από την αρχή της πανδημίας ήταν 1.774, οι διασωληνωμένοι 361, τα ημερήσια κρούσματα 395 και ο συνολικός αριθμός διαγνωστικών ελέγχων 1.143.208.

Δείτε το screenshot:

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Μάρτιο ανέρχεται σε 3.625 θανάτους, οι διασωληνωμένοι ήταν 552, τα ημερήσια κρούσματα 693 και ο συνολικός αριθμός τεστ PCR 2.582.260. Τουτέστιν, στο μητρώο δεν είχαν καταγραφεί 1.851 θάνατοι, 191 διασωληνωμένοι, 348 ημερήσια κρούσματα και 1.439.052 τεστ μοριακού ελέγχου. Μόνο στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων δεν εντοπίζονταν σοκαριστικές διαφορές, γεγονός που αποδείκνυε την ημερομηνία της απεικόνισης, καθώς ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 124.534 και στην ΗΔΙΚΑ έχουν καταγραφεί 124.045.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/17/5fdb93b4825e632ecf0a3a72.pdf

Υπενθυμίζεται ότι στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, η εφημερίδα είχε καταδείξει το εύρος του μπάχαλου που επικρατούσε στο εθνικό μητρώο, συγκρίνοντας για τρεις συνεχόμενες ημέρες τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Χιλιάδες νεκροί δεν είχαν καταχωρηθεί, ενώ το ίδιο ίσχυε για εκατοντάδες διασωληνωμένους και περίπου 1,5 εκατ. δειγματοληπτικούς ελέγχους. Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη περισσότερων από 250.000 δειγμάτων «σε διερεύνηση», με υγειονομικούς και μέλη της επιτροπής των ειδικών να αδυνατούν να δώσουν σαφή εξήγηση.

Δείτε τα screenshot και τα συγκριτικά στοιχεία:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter