Εξαφανισμένος από τη Βουλή ο πρωθυπουργός

Εξαφανισμένος από τη Βουλή ο πρωθυπουργός

Παρά τις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ και τις πανελλαδικές απεργίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και το πλήθος των καταγγελιών της αντιπολίτευσης για φωτογραφικές διατάξεις υπέρ συμφερόντων με χορηγικές σχέσεις με τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός επιλέγει συνειδητά να απουσιάσει από τη συζήτηση του αναπτυξιακού στη Βουλή.

Πέρα από τις επίμαχες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη περί χρηματισμού των Τσίπρα – Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Οι ανισορροπίες του ερευνώμενου για το σκάνδαλο Novartis υπουργού Ανάπτυξης, τις οποίες έσπευσε να… μαζέψει σε live μετάδοση στην κάμερα του ANT1, δεν φθείρουν μόνο τη θεσμική εικόνα που λανσάρει το Μαξίμου, αλλά συνιστούν και ευθεία παρέμβαση στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αναντίρρητο, επίσης, ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη διαγράφουν πολιτικά τις διαρροές του Κυρ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος δεν ακολουθεί πρακτικές ειδικών δικαστηρίων εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για απουσία Μητσοτάκη: Δεν είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε να προστεθεί και η αποκάλυψη του documentonews.gr για την κοινή αναφορά των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς που ερευνούν το Novartis – Gate, στην οποία επισημαίνουν πως ο Ν. Μανιαδάκης τους είχε μεταφέρει πως ο Γιάννης Στουρνάρας και δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα του ξεκαθάρισαν πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα «τσακίσουν τους μάρτυρες και τους εισαγγελείς». Για την αποκάλυψη αυτή, ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Άδωνις Γεωργιάδης δεν ψέλλισε λέξη μέχρι στιγμής. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εγκαταλείποντας τη αντιπολιτευτική πρακτική των fake news, υιοθέτησε αυτήν των no-news.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα με την απουσία του από τη συζήτηση του νομοσχεδίου ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να προσέρχεται στην Ολομέλεια μόνο για να ψηφίσει. Παίρνει αποστάσεις τόσο από τις λεκτικές αβελτηρίες του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ, όσο και από τις εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου υπέρ μιντιαρχών, οι οποίοι θεωρούνται -πλέον- σαρξ εκ της σαρκός της «γαλάζιας» παράταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter