«Εξαφανίστηκε» βαρύς οπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο – Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

«Εξαφανίστηκε» βαρύς οπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο – Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Έρευνες διεξάγονται από το Πολεμικό Ναυτικό, για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από τον ναυτικό σταθμό Λέρου, αφού μετά από καταμέτρηση που έγινε φαίνεται πως λείπουν αντιαρματικά.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού και συγκεκριμένα, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού.

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά την κλοπή οπλισμού σε στρατόπεδο της Κω στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝΟ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ωστόσο η σοβαρότητα του είναι τέτοια που αναμένεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Παράλληλα έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter