Εξαφανίζεται ο Τιτανικός – Συγκλονιστικές εικόνες για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (Photos – Video)

Εξαφανίζεται ο Τιτανικός – Συγκλονιστικές εικόνες για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (Photos – Video)

To διασημότερο ναυάγιο του κόσμου, ο Τιτανικός, καταρρέει. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε μία ομάδα εξερευνητών βαθέων υδάτων, η οποία διερεύνησε το βυθισμένο θρυλικό πλοίο που βρίσκεται 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού. 

Σύμφωνα με τον ιστορικό Παρκς Στέφενσον κάποιες από τις εικόνες που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικές. Ολόκληροι χώροι έχουν εξαφανιστεί εντελώς και η διάβρωση που υφίσταται ο Τιτανικός είναι ταχύτατη. 

Η χειρότερη αποσύνθεση παρατηρήθηκε στη δεξιά πλευρά του πλοίου. 

«Η μπανιέρα του καπετάνιου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Τιτανικού, δεν υπάρχει πια. Ολόκληρο το κατάστρωμα σε εκείνη την πλευρά καταρρέει, μαζί με τις κεντρικές αίθουσες. Και αυτή η κατάρρευση πρόκειται να γίνει χειρότερη», είπε ο Στέφενσον στο BBC.

Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, η διάβρωση από το αλάτι και τα βακτήρια που τρώνε τα μέταλλα είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην αποσύνθεση του Τιτανικού.

Οι νέες καταδύσεις πραγματοποιήθηκαν για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, από ένα υποβρύχιο μήκους 4,6 μέτρων και η πλοήγηση γύρω από το διάσημο ναυάγιο, το οποίο κείτεται κομμένο σε δύο κομμάτια σε απόσταση 600 μέτρων το ένα από το άλλο, αποτέλεσε πρόκληση για την αποστολή.

«Το ναυάγιο είναι ο μόνος “μάρτυρας” της ιστορίας του Τιτανικού που έχουμε σήμερα. Όλοι οι επιζώντες του ναυαγίου έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπλιθ, από το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς, στη Βρετανία και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες που μας δίνει πριν χαθεί εντελώς».

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 14 Απριλίου του 1912, όταν προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο, στο παρθενικό του ταξίδι ως το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, κάνοντας το δρομολόγιο από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter