Εξαίρεση για τις δημοτικές συχνότητες από τον διαγωνισμό των αδειών ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Εξαίρεση για τις δημοτικές συχνότητες από τον διαγωνισμό των αδειών ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο “9.84” από τον διαγωνισμό για τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών που πρόκειται να προκηρυχθούν, ζητεί με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, στη σημερινή του συνεδρίαση.

Αφορμή, όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, υπήρξε η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνιών Λευτέρη Κρέτσου, στο πρόσφατο πανελλαδικό συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «τα δημοτικά ραδιόφωνα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί». Διότι , επισήμανε ότι με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν επιχειρηματικά συμφέροντα που τυχόν θα διεκδικήσουν αυτές τις συχνότητες. Ο κ. Καμίνης, κάλεσε την κυβέρνηση να εξαιρέσει τις δημοτικές συχνότητες από το διαγωνισμό, «ακριβώς όπως έγινε με τις συχνότητες της ΕΡΤ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός, όπως πρόσθεσε, εάν η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία τους. Τότε όμως θα είναι υπόλογη σε χιλιάδες εργαζόμενους και τους πολίτες που εμπιστεύονται σε αυτούς την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

Επίσης, κατά τη σχετική συζήτηση, από την αντιπολίτευση υποστηρίχθηκε ότι είναι αποκλεισμένη από τις εκπομπές του “9.84”, ισχυρισμό που απέρριψε η Δημοτική Αρχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter