Εξακολουθεί να νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για ΦΠΑ στα τρόφιμα και φόρο στα καύσιμα

Εξακολουθεί να νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για ΦΠΑ στα τρόφιμα και φόρο στα καύσιμα

Την επιμονή της κυβέρνησης να απορρίπτει ουσιαστικές παρεμβάσεις όπως της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα παρά τους επισιτιστικούς κινδύνους διατράνωσε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος και πάλι τις δημοσιονομικές απειλές που συντελούν τέτοιου είδους μέτρα, σε συνδυασμό με τον κοινωνικό αυτοματισμό που επιχειρεί να επιστρατεύσει η κυβέρνηση.

«Όποια οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και το μετριασμό ακρίβειας τα έχουμε ανακοινώσει. Σταθμίζουμε τα γεγονότα. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων» δήλωσε με απόλυτο τρόπο ο Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα, όταν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στήριξης, στοχευμένα αυτή τη φορά και στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων επισιτιστικών κινδύνων.

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές γιατί προκρίνουμε αυτού του είδους τα μέτρα και όχι κάτι οριζόντιο που θα στερούσε έσοδα από προϋπολογισμό και θα οδηγούσε σε διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων πέραν αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη» επιχείρησε εμμέσως να απευθυνθεί στα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως έκανε η κυβέρνηση και το προηγούμενο διάστημα για να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων των πολιτών, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία πλήττονται από την επέλαση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

«Όλοι έχουν ανάγκη ελαφρύνσεων, όμως οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και η κυβέρνηση φροντίζει να τους διαθέτει στοχευμένα» επικαλέστηκε για μία ακόμα φορά τους δημοσιονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν στη λήψη ουσιαστικότερων μέτρων. Πασχίζοντας να ρίξει τον πήχη των απαιτήσεων για την κυβέρνηση, έδειξε και πάλι το ευρωπαϊκό πεδίο, επαναλαμβάνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνει πιο επείγον το πλαφόν στις χονδρικές τιμές αερίου, για το οποίο ούτε την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής επέμεινε στις προτάσεις που είχε αναπτύξει στην επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχε συζητήσει με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Ύστερα από μακρές και έντονες διαβουλεύσεις, εντάχθηκε στα συμπεράσματα να εξεταστεί η επιλογή του πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι του ζητήθηκε να σχολιάσει πως ακόμα και μεγάλα στελέχη του κόμματός του, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, θέτουν τα ζητήματα αυτά εκ νέου στο τραπέζι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter