Έξαλλοι οι Κύπριοι σοσιαλιστές με τον Γ. Παπανδρέου

Έξαλλοι οι Κύπριοι σοσιαλιστές με τον Γ. Παπανδρέου

Η πρόσκληση που απηύθυνε προς τον Ακιντζί, να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Βαθύτατα ενοχλημένη από τη συμπεριφορά του Γ. Παπανδρέου είναι η κυπριακή Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών. Με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε σε δύο τουρκοκυπριακά κόμματα να συμμετέχουν στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ενώ τέτοια πρόσκληση δεν έχει απευθύνει ποτέ προς την ΕΔΕΚ), το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό πως είναι παράτυπα μέλος πρόεδρος της Σ.Δ. και πως έχει προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε όλους όσοι καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

“Η συμπεριφορά του κ. Γεώργιου Παπανδρέου έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού και γενικά του Ελληνισμού, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του έναντι της ΕΔΕΚ και κύρια όλων όσων απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν, του οποίου ο κ. Παπανδρέου ήταν φανατικός υποστηρικτής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ. 

“Η προώθηση ένταξης σε μια παραπαίουσα Σοσιαλιστική Διεθνή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων, του ενός ως μέλους και του άλλου ως παρατηρητή, αλλά ακόμα περισσότερο η πρόσφατη πρόσκληση στον κ. Ακιντζί για να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνιστά παραβίαση του καταστατικού της οργάνωσης. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν νομιμοποιείται να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γιατί δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα που να είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης. Από πλευράς ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αφήσουμε απαρατήρητη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του και ήδη συζητούμε και διερευνούμε δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter