Έξαλλος και ο Βενιζέλος: Βρίζει Μοσκοβισί, Γιούνκερ, Κομισιόν, Eurogroup, ΣΥΡΙΖΑ και όποιον βρει μπροστά του!

Έξαλλος και ο Βενιζέλος: Βρίζει Μοσκοβισί, Γιούνκερ, Κομισιόν, Eurogroup, ΣΥΡΙΖΑ και όποιον βρει μπροστά του!

Εκτός εαυτού βγήκε ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος αλλά και «συγκάτοικος» του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος με την επίσκεψη στην Αθήνα και κυρίως με όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

Στον κύριο Βενιζέλο προφανώς δεν άρεσαν οι δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο (και όχι μόνον) και μιλά απαξιωτικά για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και βεβαίως για την ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει ο κ. Μοσκοβισί να το σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά -και η Επιτροπή ως όργανο να το σκεφθεί υπό τον κ. Γιούνκερ- είναι αν η Επιτροπή έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη, ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: 

«Μπορεί να πει ο κ. Μοσκοβισί ότι πρέπει να γιορτάσω την ενσωμάτωση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ -αναρωτιέμαι εγώ- στο ευρωπαϊκό σύστημα, ότι εδώ πήραμε ένα εθνικολαϊκιστικό ριζοσπαστικό μόρφωμα και το μετατρέψαμε σιγά-σιγά σε ένα συμβατικό ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο ακολουθεί την κεντρική γραμμή, είναι ενδοτικό στο εξωτερικό, δεν φέρνει αντιρρήσεις, αποδέχεται τα πάντα, κλείνει τα θέματα. Άρα, γιατί να μη γιορτάσουμε την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κατεστημένο με την ταπεινωτικότερη δυνατή μορφή; Δεν νομίζω ότι περιμένουν από κανέναν κ. Μοσκοβισί να τους περιγράψει μία κατάσταση που την ξέρουν και τη βιώνουν και, κυρίως, ξέρουν ότι μία κατάσταση που άλλαζε το 2014, μία κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με συνθήκες αισιόδοξες, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2014, μετά, κατεστράφη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μπήκαμε σε αυτήν τη δευτερογενή κρίση της τελευταίας τριετίας»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι οι αποφάσεις του Εurogroup μιλούν για «ολόκληρο υβριδικό σύστημα ενισχυμένης εποπτείας, η οποία λειτουργεί ως προληπτική πιστωτική γραμμή με όλα τα κακά της, αλλά όχι τα καλά της».

Για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος (το πρωί) και περί της πιθανότητας εξάντλησης της τετραετίας (το βράδυ), επεσήμανε: «Ο κ. Καμμένος γελοιοποιεί τα πάντα, γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια και, βεβαίως, γελοιοποιεί και τον ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας, διότι η συμπεριφορά αυτή είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter