Έξαλλος ο Αυγενάκης στον αέρα της ΕΡΤ 3 επειδή του έγινε ερώτηση για την… ΕΕΑ (Video)

Έξαλλος ο Αυγενάκης στον αέρα της ΕΡΤ 3 επειδή του έγινε ερώτηση για την… ΕΕΑ (Video)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φανέρωσε τον εκνευρισμό του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στην ΕΡΤ 3 επειδή του τέθηκε ερώτηση η οποία ήταν… εκτός πλαισίου συζήτησης, αν και αφορούσε τον τομέα ευθύνης του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να μιλήσει για τον κορονοϊό, ωστόσο ως πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού ρωτήθηκε και για θέματα του υφυπουργείου του, γεγονός που τον… εκνεύρισε! Και αυτό φρόντισε να το δείξει λέγοντας: «Θα κάνετε υπομονή, μην με ξαναδιακόψετε και θα ακούσετε στοιχεία», όταν του επισημάνθηκε πως πιέζει ο χρόνος και πρέπει να κλείσει η συνέντευξη!

Προφανώς, δεν άρεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού το γεγονός πως η δημοσιογράφος θέλησε να του απευθύνει μία ερώτηση για τον τομέα ευθύνης του και αυτό φρόντισε να το… καταστήσει σαφές. 

Σχολιάζοντας το θέμα της σύνθεσης της ΕΕΑ που ασχολήθηκε με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Δεν μιλάω σε ένα κανάλι της Θεσσαλονίκης, αλλά σε ένα ελληνικό κανάλι και σε τηλεθεατές που θέλουν να ακούσουν μια έντιμη συζήτηση. Αυτή η ιστορία πήρε διαστάσεις που δεν θα έπαιρνε αν υπήρχε καθαρή πληροφόρηση. Η ΕΕΑ έδωσε ένα πόρισμα που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και ακούστηκαν φράσεις όπως «η επιτροπή του Αυγενάκη». Αυτή η επιτροπή δεν είναι του Αυγενάκη, αλλά είναι επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περίμενα ότι θα μπαίνατε σε αυτήν την κουβέντα χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί επειδή θα μιλάγαμε για τον κορονοϊό, να σας δώσω και ημερομηνίες. Στις 14 Μαρτίου 2019 με τον νόμο Βασιλειάδη συστήνεται ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά που δεν ολοκληρώνεται η ενεργοποίησή του, άρα ισχύει η παλιά μορφή της ΕΕΑ που είχε ψηφιστεί επί Κοντονή. Αρα δεν εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα που όφειλε να είχε εκδώσει ώστε να μετατραπεί αυτή η επιτροπή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μη ενεργοποίηση δεν μας έδινε κανένα δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για έκφραση γνώμης για τον διορισμό νέων στελεχών. Στις 22 Μαΐου 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου μένει ακέφαλη και ο κ. Στεφανόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της επιτροπής παραιτείται. Μετά έχουμε τις εκλογές που κερδίζει η ΝΔ».

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Αφού ανοίξατε ένα θέμα θα έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Στις 5 Αυγούστου ορίζεται ο νέος πρόεδρος καλύπτοντας ένα κενό μιας επιτροπής που δεν λειτουργούσε. Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έχουμε παραιτήσεις των Τριανταφυλλάκη και Αυγυτίδη, μέλη της επιτροπής που παραιτούνται για φόρτο εργασίας. Στις 4 Δεκέμβρη δημιουργείται πάλι κενό».

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Σύνθια Σάπικα είπε στον υφυπουργό ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να παραθέτει ημερομηνίες, αλλά ο Αυγενάκης δεν έβαζε… φρένο τονίζοντας: «Σας παρακαλώ πολύ! Ανοίξατε ένα θέμα. Από την ώρα που το ανοίξατε θα πρέπει να δώσω μια απάντηση. Σας παρακαλώ, με διακόπτετε και δεν είναι ευγενικό από μέρους σας. Όλα αυτά είναι στη Διαύγεια, στη διάθεσή σας. Με έχετε διακόψει δέκα φορές. Δεν είναι ευγενικό καθόλου. Μου ζητήσατε και βγήκα λόγω του κορονοϊού. Ανοίξατε ένα θέμα που είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Θα κάνετε υπομονή, μην με ξαναδιακόψετε και θα ακούσετε στοιχεία».

«Κύριε Υπουργέ δοκιμάζετε την υπομονή μου τώρα», του είπε η Σάπικα, αλλά ο Αυγενάκης συνέχισε λέγοντας: «Δεν πειράζει». Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 έχουμε τοποθέτηση στο κενό που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις δύο ακόμα μελών που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχουμε μια σειρά γεγονότων που καταρρίπτουν όλα όσα ακούγονται περί επιτροπής Αυγενάκη και ότι εγώ διόρισα μέλη μιας επιτροπής λίγο πριν βγάλει την απόφαση. Ψέματα! Οι ημερομηνίες αποδεικνύουν την πραγματικότητα».

Και ο υφυπουργός αθλητισμού κατέληξε με μία παρατήρηση: «Όταν καλείτε κάποιον στην εκπομπή σας και του βάζετε ένα θέμα συζήτησης είναι σωστό και ευγενικό να το τηρείτε. Και εσείς σήμερα δεν το τηρήσατε».

πηγή βίντεο: sdna.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter