«Εξαπάτηση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση», καταγγέλλουν Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας

«Εξαπάτηση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση», καταγγέλλουν Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας

«Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη. Στις εκκλήσεις επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων για άμεση ενίσχυση, η ΝΔ απαντά με κοροϊδία», υπογραμμίζουν ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σε κοινή τους δήλωση τονίζουν πως: «σήμερα ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 55 εκατ. ευρώ, θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις, από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και τις πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, μόλις το 6% όσων αιτήθηκαν και το 4% όσων ανέστειλαν τη λειτουργία τους».

«Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν συνολικά λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown», σημειώνουν και επισημαίνουν: «ενίσχυση – ψίχουλα» καθώς, η οικονομική βοήθεια «για επιχείρηση με τζίρο 400.000. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους, δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ».

«Η μεθόδευση Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας», καταλήγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter