Εξαπλώνεται κι άλλο ο κορονοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Βατικανό, Σερβία και Καμερούν

Εξαπλώνεται κι άλλο ο κορονοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Βατικανό, Σερβία και Καμερούν

Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στο έδαφός του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ματέο Μπρούνι, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο ασθενής διαγνώστηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Μπρούνι, τα εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του Βατικανού έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά, ενώ διευκρίνισε ότι για το κρούσμα ενημερώθηκαν οι ιταλικές υγειονομικές αρχές.

43χρονος άνδρας το πρώτο κρούσμα στην Σερβία

Άντρας 43 ετών από την πόλη Σουμπότιτσα, στα σύνορα με την Ουγγαρία, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βουδαπέστη, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Σερβία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο της Σουμπότιτσα και είναι σε καλή κατάσταση. Οι υγειονομικές αρχές αναζητούν όλα τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Όπως ανέφερε ο κ. Λόντσαρ, ο ασθενής ταξίδευε συχνά στην Ουγγαρία, όπου ζει η αδερφή του. Την τελευταία φορά που πήγε, η αδερφή του επίσης παρουσίασε συμπτώματα ίδια με αυτά της γρίπης. Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο ίδιος ο ασθενής επέδειξε υπευθυνότητα και, όταν αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα, τέθηκε οικιοθελώς σε απομόνωση, στο σπίτι του, αφού προηγούμενος έστειλε τη σύζυγο και τα παιδιά τους στους γονείς του.

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας διαβεβαίωσε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό και συνέστησε στους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και προστασίας από ιογενείς ασθένειες.

Κρούσμα και στο Καμερόν

Στο μεταξύ και το υπουργείο Υγείας του Καμερούν επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Πρόκειται για έναν 58χρονο Γάλλο πολίτη, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο άνδρας βρίσκεται σε καραντίνα στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης. «Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να περιορίσει τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Το Καμερούν, που βρίσκεται στην κεντρική Αφρική είναι η τέταρτη χώρα της υποσαχάριας αφρικής που καταγράφει κρούσμα του ιού SARS-CoV-2, μετά τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αφρική ανέρχεται σε 29.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter