Έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία – «Συναγερμός» στα ελληνικά λιμάνια

Έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία – «Συναγερμός» στα ελληνικά λιμάνια

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη γειτονική Ιταλία. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 150, με 26 ασθενείς να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το απόγευμα ανακοινώθηκε και τρίτος νεκρός, μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.

Ο Covid-19 εξαπλώνεται στον ιταλικό βορρά, με τη γειτονική χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία της χώρας καλούνται να αντιμετωπίσουν 150 κρούσματα, με 26 εξ αυτών να είναι σοβαρά, καθώς οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής και τα σημεία επαφής Ελλάδας – Ιταλίας, το λιμάνι της Πάτρας και εκείνο της Ηγουμενίτσας όπου διεξάγονται απευθείας δρομολόγια προς την Ιταλία. Ο ΕΟΔΥ «συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου της χώρας, με την έκδοση φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σε «καραντίνα» το Μιλάνο – Πιθανή η ακύρωση εκδηλώσεων του καρναβαλιού

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα τόνισε ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, είναι πιθανό να ακυρωθούν πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter