Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ATM: Πάνω από 710.000 η λεία τους – Συμμετείχε γνωστός τραπερ (Photos-Video)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ATM: Πάνω από 710.000 η λεία τους – Συμμετείχε γνωστός τραπερ (Photos-Video)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έχει ξαφρίσει 10 ΑΤΜ με λεία πάνω από 710.000, στην οποία φέρεται να συμμετείχε γνωστός τράπερ, ο οποίος μέσω τζόγου και βιντεοκλίπ, μαζί με τα άλλα μέλη της σπείρας 26, 27 και 28 ετών, «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (2/12), στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ. Μαζί τους συνελήφθει συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών. Στο σπίτι του βρέθηκαν 5 πιστόλια και πλήθος φυσιγγιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων που τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.

Διεξήχθησαν σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 206.570 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ

· 1 κιλό και 518 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης

· πολεμικό τυφέκιο τύπου M16

· πιστόλι

· φυσίγγια

· 4 πυροκροτητές

· πυραγωγό σχοινί

· εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων

· μεταλλικός τροχός κοπής

· διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος

· ρουχισμός, φακοί κεφαλής

· κινητά

· κλειδιά οχημάτων

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος τράπερ που φέρεται να είναι μέλος της σπείρας είχε συλληφθεί και το 2021. Σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ κι είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο του 2023.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter