Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Κύκλωμα ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Δέκα μέλη συνελήφθησαν σε ευρεία επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και στα Ιωάννινα. Η εγκληματική οργάνωση μετέφερε και αποθήκευε ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη προκειμένου στη συνέχεια να τη διακινήσει στην αγορά.

Από τους κατηγορούμενους οι εννέα είναι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 45 ετών, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας 36χρονος Έλληνας.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται και δύο υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έμενε μόνιμα στην Αλβανία και ένας 29χρονος που οι αρχές τον είχαν συλλάβει τον Νοέμβριο καθώς μετέφερε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο 133 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ύστερα από έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 173 κιλών και 349 γραμμαρίων

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 277 γραμμαρίων

Τα χρηματικά ποσά των 77.655 ευρώ και 435 δολάρια ΗΠΑ

Πέντε αυτοκίνητα

Ένα ΤΑΞΙ

Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τους ρόλους των μελών της, οι οποίοι σχετίζονται με την μεταφορά, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών καθώς επίσης και απο την χρησιμοποίηση χώρων απόκρυψης και συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους των μελών της οργάνωσης, επαγγελματικής υποδομής, προς αποκόμιση σημαντικού ύψους κερδών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται ακόμα 113 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης σε διάφορα άτομα στις περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter