Εξαρθρώθηκε η σπείρα των «διαρρηκτών των ποδοσφαιριστών» – Είχαν «γδύσει» τα νότια προάστια (Photos)

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των «διαρρηκτών των ποδοσφαιριστών» – Είχαν «γδύσει» τα νότια προάστια (Photos)

Περισσότερες από 33 διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια στα νότια προάστια, μεταξύ των οποίων και γνωστών ποδοσφαιριστών, διέπραξε, σύμφωνα με την αστυνομία, σπείρα που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, είχαν διαρρήξει τα σπίτια των εξής ποδοσφαιριστών:

  • Σισέ – Ολυμπιακός
  • Ομάρ Ελαμπντελαουί – Ολυμπιακός
  • Μπίρμπας Νάτχο – Ολυμπιακός
  • Μεχντί Καρσελά – Ολυμπιακός (πρώην)
  • Οτζίτζα Οφόε – Ολυμπιακός (πρώην)
  • Ματίας Ναουέλ – Ολυμπιακός
  • Ζοζέ Σα – Ολυμπιακός
  • Σέρχιο Αραούχο – ΑΕΚ

Ειδικότερα, συνελήφθησαν -έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής- ένας 34χρονος Αλβανός και μια γυναίκα 35χρονη ομοεθνής του, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον αλλοδαποί, συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι από το 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές από πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε περιοχές των νοτίων προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Για τη διάπραξη των κλοπών, χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα ως “επιχειρησιακό” για τη μετάβαση και διαφυγή τους από το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το άλλο ως “υποστηρικτικό” ώστε σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, αποτελούσε το “όχημα διαφυγής”.

Οι δράστες, κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ευρώ, καθώς και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter