Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα δουλεμπόρων στο Κατάκολο (Videο)

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα δουλεμπόρων στο Κατάκολο (Videο)

Κινητικότητα των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Ιόνιο.

Αυτό μετά τον εντοπισμό της θαλαμηγού «IMREN 1», σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Γέρακα Ζακύνθου και ακρωτηρίου Κατάκολου Ηλείας, η οποία μετέφερε 38 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Μετά την ακινητοποίηση της θαλαμηγού από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, συνελήφθη ο 50χρονος κυβερνήτης του, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία στο λιμάνι του Κατάκολου.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι ακόμα άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακινητών, εκ των οποίων οι δύο εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος στα διόδια Ρίου Αχαΐας (οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία της Αττικής με ταυτόχρονες συντονισμένες επιχειρήσεις).

Σημειώνεται ότι για κάθε ένα μεταφερόμενο πρόσφυγα/μετανάστη με προορισμό την Ιταλία το κύκλωμα φέρεται να εισέπραττε 4.000 ευρώ.

Το σκάφος «IMREN 1» που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά, καθώς και το εμπλεκόμενο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε τρεις οικίες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό άνω των 27.000 ευρώ, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9Χ19 με μία γεμιστήρα των 18 φυσιγγίων καθώς και 17 φυσίγγια των 9 mm, ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 Χ 25 mm, με μία γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, ένα κουτί φυσιγγίων με σαράντα ένα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm Lugen, μαχαίρια διαφόρων τύπων και σιδηρογροθιά και ένα κλεμμένο δίκυκλο,

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, διενεργείται προανάκριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter