Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε πλαστά ευρώ στα Πατήσια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε πλαστά ευρώ στα Πατήσια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. _x000D_
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Σενεγάλης, μέλη της σπείρας. Κατασχέθηκαν (670) πλαστά χαρτονομίσματα ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας, ονομαστικής αξίας -24.080- ευρώ

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, συνελήφθησαν, στα Πατήσια, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 28, 32, 38 και 41ετών.

Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπών οι οποίοι πωλούν κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, εντοπίστηκε στα Πατήσια ισόγειο διαμέρισμα εντός του οποίου βρίσκονταν αποθηκευμένα πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρω.Οι δράστε πωλούσαν τα πλαστά εικοσάευρα προς 5 ευρώ και τα πενηντάρικα προς 15 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και συντόνιζε τα άλλα μέλη δίνοντας κατευθυντήριες εντολές, ενώ οι υπόλοιποι είχαν το ρόλο του παρατηρητή-τσιλιαδόρου, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες γίνονταν σε προκαθορισμένα σημεία και με προκαθορισμένο σχέδιο διαφυγής και απόκρυψης των πλαστών χαρτονομισμάτων σε περίπτωση εντοπισμού τους από αστυνομικούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -670- πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας -24.080- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter