Εξάρχεια: 56 ανήλικοι ζούσαν στο υπό κατάληψη σχολείο της οδού Πρασσά

Εξάρχεια: 56 ανήλικοι ζούσαν στο υπό κατάληψη σχολείο της οδού Πρασσά

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, ζούσαν 143 αλλοδαποί και ειδικότερα: 61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 ανήλικοι, καθώς και 1 Έλληνας.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε σχολείο στην οδό Πρασσά (Photos)

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι τα άτομα προέρχονται από Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Μάλι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σουδάν, Συρία, Ιράν και Μαρόκο. Από αυτούς που βρέθηκαν στο κτίριο οι δέκα κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου και αργότερα θα οδηγηθούν σε άλλες δομές.

Όσον αφορά τον ένα Έλληνα, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης”. 

Σχετικά με το κτίριο που εκκενώθηκε σημειώνεται ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897, τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το 1898, ενώ τη διετία 1928-1929 δίπλα στο αρχικό ανεγέρθηκε νέο κτίριο. Στο κτίριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το «Ινστιτούτον Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος», το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), μέχρι το 2013.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter