Έχασε δικό του ματς ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι

Έχασε δικό του ματς ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι

Σε τραυματική εμπειρία εξελίχθηκε για τον Παναθηναϊκό το θρίλερ της Παρασκευής απέναντι στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ: 81-86 στην παράταση, μετά το 72-72 του κανονικού αγώνα, ήττα που έμοιαζε με «αυτοχειρία».

Οι «πράσινοι» είχαν κάκιστη απόδοση και βρέθηκαν να χάνουν με διψήφιες διαφορές από νωρίς: 20-31, 24-39 στο ημίχρονο, 30-44. ‘Ένα ξέσπασμα του Ντίνου Μήτογλου με 10 προσωπικούς πόντους μείωσε το σκορ σε 41-47 και ο Παναθηναϊκός έφτασε ποτέ σε απόσταση βολής με μπροστάρηδες τους Λούκα Βιλντόσα και Κώστα Αντετοκούνμπο: 62-64. Ένα κλέψιμο του Μήτογλου έφερε το προσπέρασμα: 67-66. Ο Βιλντόσα έγραψε το 70-68, ο Μήτογλου το 72-70 στα 7΄΄, αλλά ένα αχρείαστο φάουλ του Λεσόρ κράτησε τη Μακάμπι ζωντανή, με σκόρερ τον Νέμπο στα 4’’.

Ο Βιλντόσα αστόχησε στην εκπνοή και το ματς πήγε στην παράταση, όπου οι Ισραηλινοί ξεθάρρεψαν ξανά. Ο Λεσόρ μείωσε σε 77-80, ο Γκριγκόνιος έφερε το ματς στον πόντο στα 19’’ , αλλά ο Σλούκας έβαλε μόνο 2 από τις 3 βολές της παρ’ ολίγον ισοφάρισης 6’’ πριν το φινάλε της παράτασης: 81-82. Ένα λάθος του Βιλντόσα έδωσε τη χαριστική βολή.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με τεχνικό καθοδηγητή τον Χρήστο Σερέλη, αφού ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για έντονη διαμαρτυρία όταν το σκορ ήταν 33-44.

Ο εξαιρετικός Μήτογλου επέστρεψε μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων λόγω τραυματισμού και πέτυχε 11 πόντους σε 26 λεπτά. Ήταν μάλιστα η πρώτη εμφάνισή του 27χρονου φόργουορντ σε επίσημο αγώνα μετά από 573 μέρες, αφού έμεινε 1,5 χρόνο σε «καραντίνα» λόγω ντόπινγκ.

Ο Βιλντόσα πέτυχε 12 πόντους με τέσσερα τρίποντα στην δ’ περίοδο και 15 συνολικά. Ο Αταμάν και ο Σερέλης χρησιμοποίησαν και τους Σλούκα 9, Γκάι, Γκραντ 8, Π. Καλαϊτζάκη 2, Γκριγκόνις 13, Ερνανγκόμεθ 1, Μαντζούκα, Λεσόρ 12, Μπαλτσερόφσκι, Κ. Αντετοκούνμπο 10.

Απουσίασε και αυτή τη φορά ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος πρόκειται να χειρουργηθεί στο γόνατο και να μείνει εκτός αγώνων για ενάμιση μήνα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Ο Όντεντ Κάτας χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφού κατέκτησε τίτλους με το «τριφύλλι» ως παίκτης και ως προπονητής. Από τη Μακάμπι, που μέχρι νεωτέρας παίζει όλους τους αγώνες της στην έδρα του αντιπάλου και έχει ρεκόρ 2-2, ξεχώρισαν οι Κόλσον 21, Ντι Μπαρτολομέο 15, Νίμπο 12, Μπράουν 12, Μπλατ 12. Ο Λορέντζο Μπράουν μοίρασε και 11 ασίστ, ενώ απουσίασε ο Γουέιντ Μπάλντγουιν.

Oι Ισραηλινοί έφτασαν στο ΟΑΚΑ ντυμένοι με τα γνωστά από την προηγούμενη αγωνιστική μπλουζάκια που έγραφαν: «Φέρτε τους στο σπίτι, τώρα». Ο αγώνας έγινε υπό ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Ελληνική Αστυνομία. Την ασφυκτικά φυλασσόμενη στη διαδρομή και στο γήπεδο αποστολή της Μακάμπι ακολουθούσε από αέρος ακόμα και ελικόπτερο. Στις κερκίδες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν 4.000 θεατές, ενώ εμφανίστηκαν και 1-2 σημαίες της Παλαιστίνης.

Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 1-3, ενώ ο Ολυμπιακός, που νίκησε χθες την Παρτίζαν στο ΣΕΦ με 98-94 στην παράταση, είναι στο 2-2. Εντός έδρας θα παίξουν οι δύο ελληνικές ομάδες και την ερχόμενη εβδομάδα: Ολυμπιακός-Εφές την Πέμπτη και Παναθηναϊκός-Μπασκόνια την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter