Έχασε τα λόγια του ο Άδωνης μπροστά στους δημάρχους για τα «φθηνά» μοριακά τεστ (Video)

Έχασε τα λόγια του ο Άδωνης μπροστά στους δημάρχους για τα «φθηνά» μοριακά τεστ (Video)

Και τι δεν έκανε σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης για να αποφύγει το ενδεχόμενο συνταγογράφησης των μοριακών τεστ αφού τις τελευταίες ημέρες πιέζεται από την κοινή γνώμη με συλλόγους και δημάρχους να πετυχαίνουν χαμηλές τιμές κατά τη διαπραγμάτευση.

Και όλα αυτά έρχονται μετά τις προγενέστερες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος στην προσπάθειά του να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς, οι πολίτες δηλαδή να πληρώνουν τον ακριβό μοριακό έλεγχο, υπερασπίστηκε των συμφερόντων των διαγνωστικών κέντρων μιλώντας για κόστος και  επικαλούμενος τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσπάθησε να «μπερδέψει» τον κόσμο μιλώντας για λιανικές και χονδρικές τιμές οχυρωμένος πίσω από την τιμή πλαφόν των 47 ευρώ.

Αλλά μάλλον βρήκε τον δάσκαλό του, γιατί στο πάνελ ήταν και οι «επίμαχοι» δήμαρχοι:

Όσο ο ίδιος επαναλάμβανε το κυβερνητικό αφήγημα ότι η τιμή των 47 ευρώ στα pcr test είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη οι δήμαρχοι Νεάπολης – Συκεών και Χαλανδρίου που πέτυχαν τιμή 27 ευρώ και 25 ευρώ αντίστοιχα στα pcr test, του έδωσαν τις πρέπουσες κι αποστομωτικές απαντήσεις.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης εξέθεσε τον υπουργό Ανάπτυξης καθώς όπως είπε τον Μάιο-Ιούνιο του 2020 η τιμή είχε φτάσει στα 150 ευρώ. Στην προσπάθειά του ο Άδωνης Γεωργιάδης να δείξει πως η κυβέρνηση έβαλε το πλαφόν των 60 ευρώ, ο δήμαρχος του θύμισε πως αυτό έγινε το 2021 (σ.σ. Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021)!

Για να δικαιολογήσει μάλιστα ο Άδωνης Γεωργιάδης τη μεγάλη καθυστέρηση στο να μπει πλαφόν, υποστήριξε πως ήταν κάτι άγνωστο το μοριακό τεστ και δεν γνώριζαν! Υποστήριξε μάλιστα πως τα 25 ευρώ είναι η μαζική τιμή, η χονδρική.

Όπως όμως του απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος η κρίση αυτή δεν πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να πλουτίσουν. Όπως είπε με τη διαπραγμάτευση που έκαναν ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 για προμήθεια pcr για τους υπαλλήλους του δήμου και τις ευπαθείς ομάδες, πέτυχαν τιμή 25 ευρώ και με αυτή την τιμή δεν μπαίνει κανένας μέσα, ούτε οι πολίτες, ούτε όμως και η εταιρεία που προμηθεύει τα μοριακά τεστ.

Ο Σίμος Δανιηλίδης πρόσθεσε ωστόσο πως με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνουν προκειμένου να προμηθευτούν μοριακά τεστ για όλους τους δημότες και θα εξασφαλίσουν τιμή κάτω των 20 ευρώ!

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των pcr θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ για τα μοριακά τεστ!

Προσπαθώντας να κλείσει τη συζήτηση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οχυρώθηκε πίσω από το πλαφόν αποφεύγοντας πει γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε συνταγογράφηση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter