Έχασε το… «Μέτρο» ο Πρετεντέρης και επιτίθεται στον δημοσιογράφο των New York Times

Έχασε το… «Μέτρο» ο Πρετεντέρης και επιτίθεται στον δημοσιογράφο των New York Times

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ προσκείμενα σε αυτή έχουν περιέλθει σε κατάσταση πανικού, ελέω του σκανδάλου των υποκλοπών και τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και ιδίως μετά τη δημοσίευση της άποψης του δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ στους New York Times. Ο χαρακτηρισμός περί «σαπίλας στην καρδιά της Ελλάδας» φαίνεται ότι «χτύπησε» αρκετά άσχημα στο Μέγαρο Μαξίμου, κρίνοντας από το γεγονός πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει επιστρατευθεί κάθε είδους επικοινωνιακό μέσο, για να υποβιβάσει το ίδιο το θέμα, να απαξιώσει τον δημοσιογράφο που το συνέταξε, και να θέσει υπό αμφιβολίες μέχρι και την αξιοπιστία των New York Times…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η στήλη «Εμπιστευτικά» του Γιάννη Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ». Αν και ο τίτλος της σημερινής στήλης είναι «Μέτρο», ο δημοσιογράφος αποδεικνύει ότι βαδίζει… αντίθετα από αυτό, κρίνοντας από τις επιθέσεις αλλά και τις αιχμές κατά του Αλεξάντερ Κλαπ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο νέο «πόνημα» του Γιάννη Πρετεντέρη: «Κάθε Αμερικανός, δημοσιογράφος, μη βραβευμένος ή περαστικός, δικαιούται να μένει στην Αθήνα και να έχει όποια γνώμη θέλει για την Ελλάδα, την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, την ελληνική κουζίνα και το επόμενο πρωτάθλημα. Ακροαριστερό; Ακροαριστερός. Τραμπαρίφας; Τραμπαρίφας. Γούστο του…».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει τονίζοντας ότι «δεν υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα για να την κόψουμε στους άλλους», αλλά παρακάτω σημειώνει ότι «η παπάρα δεν πάει με τη χώρα, ούτε με την εφημερίδα. Είναι ατομικό άθλημα και πάει με τον άνθρωπο».

«Πάμε όμως στα σοβαρά», επισημαίνει στη συνέχεια ο Πρετεντέρης, διότι «αν μιλάμε απλώς για έναν αφελή Αμερικανό το θέμα προφανώς δεν είναι σοβαρό», αναφέροντας ότι ο Αλεξάντερ Κλαπ «πανηγύριζε το 2013 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία» και το 2015 «χοροπηδούσε για την απελευθέρωση της Αθήνας από τον ζυγό της Δεξιάς», τονίζοντας ότι… «τόσο του έκοβε, αυτά έγραφε».

«Είναι το τρίτο επίμαχο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα», αναφέρει ο δημοσιογράφος. «Πρώτα ήταν η μούφα με το μυστικό κέντρο που υποτίθεται καταπίεζε πρόσφυγες στον Έβρο. Πρόσφατα ακολούθησε η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που ντύθηκε Watergate. Και τώρα η σάπια Ελλάδα», υπογράμμισε.

«Αν λοιπόν είμαστε στην παρλαπίπα, κανένα πρόβλημα. Αν όμως μας την έχουν πέσει, το πράγμα είναι πιο σοβαρό», σημείωσε φτάνοντας σχεδόν στο τέλος του κειμένου του ο Γιάννης Πρετεντέρης, δείχνοντας με τον τρόπο του την αγωνία των φίλων της κυβερνητικής παράταξης στο να υποβαθμίσουν το θέμα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter