Ε.Ξ.Ε. Α.Ε.: Ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, καταγγέλλει την «εξαφάνιση» των βιβλίων και εγγράφων της εταιρείας

Ε.Ξ.Ε. Α.Ε.: Ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, καταγγέλλει την «εξαφάνιση» των βιβλίων και εγγράφων της εταιρείας

Ότι τα βιβλία, στοιχεία και έγγραφα της εταιρείας «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε.», είχαν μεταφερθεί σε χώρο- άγνωστο – εκτός της νόμιμης έδρας, «κατά τρόπο προδήλως μη νόμιμο» κατήγγειλαν οι Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, Κωνσταντίνα Δασκαλαντωνάκη και Παρθενόπη Φραγκούλη, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Συγκεκριμένα όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διορισθέντος Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι όλα τα παραπάνω… έλειπαν. Για τον λόγο αυτό κλήθηκε η αστυνομία προκειμένου να καταγράψει το συμβάν.

Σε σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του Ιωάννη Δασκαλαντωνάκη και του πληρεξούσιου δικηγόρου του εκφράζεται «η ειλικρινή τους απορία: τι έχουν άραγε να κρύψουν ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και οι άνθρωποι του και άδειασαν τα γραφεία της εταιρείας προτού προλάβουμε να μεταβούμε εκεί; Πως εξυπηρετείται το εταιρικό συμφέρον όταν αποκρύπτονται μη νόμιμα από την Διοίκηση της εταιρείας τα απαραίτητα για την λειτουργία της εταιρείας στοιχεία;»

Η δικαστική διαμάχη και ο εμφύλιος στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη

Αναλυτικά, στις δικαστικές αίθουσες διαδραματίστηκε -για ακόμη μια φορά- ένα νέο επεισόδιο στον εμφύλιο που συνεχίζεται στους κόλπους της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη.

Ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης γιος του ιδρυτή της Grecotel, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ορίστηκε σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε.». Με την ίδια απόφαση ο πατριάρχης της οικογένειας Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης απομακρύνθηκε από τη διοίκηση.

Ειδικότερα, στις 29 Μαρτίου 2019 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 829/2019 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία), δυνάμει της οποίας διοριστήκαμε πλειοψηφική διοίκηση στην εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε.» (Ε.Ξ.Ε Α.Ε), η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών και οι θυγατρικές της διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία Vouliagmeni Suites και Larissa Imperial.

H ως άνω απόφαση έκρινε οριστικώς και με ιδιαιτέρως αναλυτικό σκεπτικό επί όλων των νομικών και πραγματικών ζητημάτων που τέθηκαν ενώπιόν του δικαστηρίου και αποφάσισε ότι οι ενέργειες του Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη (απόκτηση ελέγχου της Ε.Ξ.Ε Α.Ε. με ανατροπή της μετοχικής της σύνθεσης, πλήρης αποδυνάμωση των μετοχικών μας δικαιωμάτων, σύσταση ανταγωνιστικών εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβαστεί το Cape Sounio) είναι ανταγωνιστικές προς το συμφέρον της Ε.Ξ.Ε Α.Ε. και για τον λόγο αυτό τον απομάκρυνε από την διοίκηση της.

Ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και λοιποί άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών την από 5.4.2019 αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής περί αναστολής εκτέλεσης της ως άνω απόφασης, δικάσιμος για την οποία ορίστηκε η 8.4.2019. Επί της αιτήσεως τους εκδόθηκε απορριπτική απόφαση και ως εκ τούτου το διορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter