Εχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαμεσολαβητικό ρόλο της Ελβετίας για επίλυση πακέτο των ελληνοτουρκικών διαφορών;

Εχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαμεσολαβητικό ρόλο της Ελβετίας για επίλυση πακέτο των ελληνοτουρκικών διαφορών;

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung που επικαλείται διαρροές από το ΥΠΕΞ της Ελβετίας. 

Τελικά για να μπορέσουν οι Ελληνες επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθούν για τεκταινόμενα στις ελληνοτουρκικές και όχι μόνο σχέσεις θα πρέπει να ανατρέχει στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λες και έχουμε επιστρέψει την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας.

Έτσι λοιπόν η ελβετική Neue Zürcher Zeitung αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis αποδέχτηκε την πρόταση του ομολόγου του της Τουρκίας να αναλάβει διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών.

Το δημοσίευμα που έχει σαν πηγή διαρροές από το ελβετικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών συμπεριλαμβανομένης και της επίλυσης του κυπριακού που χρονίζει 46 χρόνια με τη συμμετοχή μάλιστα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η ελβετική πλευρά θα υποβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις «ειρηνικής διευθέτησης» των ελληνοτουρκικών διαφορών στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, κάτι που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχει συναινέσει να αναλάβει το ρόλο της Ελβετίας ως διαμεσολαβητή.

Βέβαια στην Ελλάδα δεν έχει ειπωθεί απολύτως τίποτα με τον πολιτικό κόσμο και τους πολίτες να βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η μυστική διπλωματία που ασκεί ο πρωθυπουργός προκαλεί τεράστια ερωτηματικά στην ελληνική κοινή γνώμη για το τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση στη περίφημη μυστική τριμερή συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στα μέσα Ιουλίου. 

Το ότι η Ελλάδα έχει αφήσει ουσιαστικά χωρίς αντίδραση το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με δικαιολογίες για αυτή την ανοχή που καταρρίπτονται καθημερινά από στρατιωτικούς εν αποστρατεία αλλά και από το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού που μετά από τις ισχυρές πιέσεις που του ασκήθηκαν παραιτήθηκε, επιτείνει τα ερωτηματικά αυτά.

Το ελβετική εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι η ελληνοτουρκική διαμάχη στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια έμμεση σύγκρουση συμφερόντων της Γαλλίας με τη Γερμανία που η πρώτη υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις και η δεύτερη τις τουρκικές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter