Έχεις θυρίδα; Δήλωσέ τη, απόφαση Παπανάτσιου

Έχεις θυρίδα; Δήλωσέ τη, απόφαση Παπανάτσιου

Στο μικροσκόπιο της εφορίας μπαίνουν από τις αρχές Μαρτίου εκτός από τους λογαριασμούς καταθέσεων και οι θυρίδες.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα πρέπει να ενημερώσουν τις φορολογικές αρχές για την ύπαρξη θυρίδας ή θυρίδων στην κατοχή του φορολογούμενου. Η απόφαση δεν αφορά στο περιεχόμενο της θυρίδας, αλλά στο αν υπάρχει θυρίδα.

Με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Αικατερίνης Παπανάτσιου ορίζεται ότι όταν υποβάλλεται το αίτημα 01 για την παροχή στοιχείων φορολογουμένων που σχετίζονται με τραπεζικά προϊόντα, μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, οι τράπεζες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία τα οποία αφορούν καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης , λογαριασμούς προθεσμίας, χορηγητικούς, επενδυτικούς, άλλους, τραπεζικές θυρίδες και λογαριασμούς πληρωμών.

Οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρες τραπεζικό προφίλ των φορολογουμένων οι οποίοι είτε ελέγχονται είτε βρίσκονται στο στόχαστρο του εισπρακτικού μηχανισμού για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Η απόφαση Παπανάτσιου η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τροποποιεί συγκεκριμένες παραγράφους της ισχύουσας απόφασης για το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών. Με βάση αυτές τις τροποποιήσεις, το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων φορολογουμένων αλλά και για, λογαριασμούς χορηγήσεων, επενδυτικούς ή άλλους λογαριασμούς αλλά και θυρίδες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter