Εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Απαγορευτικό στον απόπλου όλων των σκαφών μέχρι την Κυριακή «για λόγους ασφαλείας»

Εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Απαγορευτικό στον απόπλου όλων των σκαφών μέχρι την Κυριακή «για λόγους ασφαλείας»

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει σε όλα τα πλοία να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της χώρας, τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν από την ημέρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έχει ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Σε ένα έγγραφο των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται ο απόπλους των σκαφών “από όλα τα λιμάνια” μέχρι την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.

Στο κείμενο αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά στα πλοία που θα θελήσουν να δέσουν σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι έκλεισε τα θαλάσσια σύνορα με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, με αφορμή το σχέδιο της αντιπολίτευσης να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από τα νησιά αυτά. Η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες είπε ότι οι σχέσεις του Καράκας με τα νησιά Αρούμπα, Κουρασάο και Μπονέρ “είναι υπό αναθεώρηση” και ότι το κλείσιμο των συνόρων θα διαρκέσει “για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα”.

“Το γεγονός ότι το Κουρασάο αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό το σόου, μοναδικός σκοπός του οποίου είναι η κατάληψη της Βενεζουέλας, σημαίνει ότι η Βενεζουέλα όχι μόνο κλείνει τα σύνορά της αλλά και αναθεωρεί τις σχέσεις της με αυτές τις χώρας”, ανέφερε η Ροντρίγκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter