Εξελίξεις στο Mega: Σταματούν την επίσχεση αν πληρωθούν οι δημοσιογράφοι

Εάν διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων του καναλιού, οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι στο Mega μέσα στο Δεκέμβριο πήραν τους μισθούς Μαΐου και Ιουνίου ενώ στις 30 Δεκεμβρίου πήραν το Δώρο Χριστουγέννων, μετά από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στην επιθεώρηση εργασίας. Η ανακοίνωση των δημοσιογράφων που έχουν κάνει επίσχεση έχει ως εξης:

Σήμερα, οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA είχαν συνάντηση για να αξιολογήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενόψει της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Καλούμε τους μετόχους και τη διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, την οποία αναζητεί επί μήνες και χωρίς αποτέλεσμα ο νομικός μας σύμβουλος, να προσέλθουν άμεσα σε διαβούλευση με το νομικό μας σύμβουλο και με τους εκπροσώπους μας, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους αποπληρωμής των οφειλόμενων αποδοχών μας. Ζητούμε να μας ενημερώσουν ως οφείλουν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ μετόχων και υποψηφίων επενδυτών, αναφορικά με την επεξεργασία σχεδίου διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού».

«Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του MEGA και έτοιμοι να διακόψουμε άμεσα την επίσχεση εργασίας, ώστε να επαναφέρουμε σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν σταματήσει να μεταδίδονται λόγω της διακοπής μισθοδοσίας και της άρνησης της διοίκησης να καλύψει βασικές ανάγκες του τομέα ειδήσεων (καύσιμα για τα τηλεοπτικά συνεργεία, χαρτί, συνδρομές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, λογισμικό των δελτίων ειδήσεων κ.λπ.), υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας. Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA θα έχουν νέα συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.