Εξερράγη και πάλι η Αίτνα – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (video)

Εξερράγη και πάλι η Αίτνα – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (video)

Λάβα και καυτές πέτρες εκτοξεύτηκαν σήμερα από το ηφαίστειο Αίτνα στη Σικελία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσά τους και έναν τεχνικό του BBC. 

Όπως μετέδωσε ο independent  οι περισσότεροι τραυματίες ήταν από γκρουπ τουριστών, ενώ την “μανία” της Αίτνα ένιωσε και  μια ηλικιωμένη 78 ετών. 

Λάβα, καπνοί και φλεγόμενες πέτρες εκτοξεύονταν από το ηφαίστειο. 

Η Αίτνα είναι ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Είναι επίσης το υψηλότερο παγκοσμίως -έχει ύψος 3.330 μέτρα- και κάθε χρόνο αρκετές φορές, “ξυπνά” εκτοξεύοντας λάβα. 

Οι τραυματίες παρουσιάζουν, κυρίως εγκεφαλικές κακώσεις αλλά ευτυχώς κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταφέρθηκαν άμεσα σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη οφείλεται στην επαφή της λάβας με το χιόνι: το πυρακτωμένο πέτρωμα εκτοξεύθηκε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων, μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν η ομάδα των τουριστών.

Ο Ιταλός ηφαιστειολόγος Μάρκο Νέρι του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής δήλωσε ότι «η κατάσταση των τραυματιών δεν προκαλεί ανησυχία» προσθέτοντας πως «ευτυχώς δεν πρόκειται για τραγωδία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter