Εξεταστική Επιτροπή προτείνει ο Βαρουφάκης για τη χρεοκοπία του 2010 (Pdf)

Εξεταστική Επιτροπή προτείνει ο Βαρουφάκης για τη χρεοκοπία του 2010 (Pdf)

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε σχέση με τα αίτια που οδήγησαν στη μνημονιακή κρίση κατέθεσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 πρότεινε τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να «κλείσει η πληγή» της χρεοκοπίας του 2010.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως οι «πληγές» από τις υπαρξιακές κρίσεις της χώρας από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο έχουν επουλωθεί σε κάποιο βαθμό, κάτι που τροπόν τινά ισχύει και για το Κυπριακό λόγω του «Φακέλου της Κύπρου».

Ωστόσο, κατά τα λεγόμενα του Γ. Βαρουφάκη, σε αυτήν την κατηγορία δεν μπορεί να ενταχθεί η μνημονιακή κρίση. Γι΄ αυτό και ζήτησε να ανοίξει ο «Φάκελος της Χρεοκοπίας» προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στο μνημονιακό σπιράλ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ακολούθησε στο βήμα τον Γ. Βαρουφάκη, έσπευσε να υποστηρίξει την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΜΕΡΑ25. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής πρέπει να υπογράφεται από -τουλάχιστον- δέκα βουλευτές και να υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/15/5fd8bb98825e634dab373562.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter