Εξεταστική για την Υγεία: Παράταση των εργασιών έως τις 20 Ιουνίου

Εξεταστική για την Υγεία: Παράταση των εργασιών έως τις 20 Ιουνίου

Έως τις 20 Ιουνίου παρατείνονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση.

Πέρα από την παράταση, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν τη κλήση του Παύλου Πολάκη την ερχόμενη εβδομάδα για τρίτη φορά προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων του αν. υπουργού Υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Με βάση τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αιτήθηκαν την εκ νέου κλήση του «προνομιούχου μπατζανάκη», Σταμάτη Πουλή, αλλά και του Σταμάτη Παρίσση, ο οποίος πρόσφατα κατήγγειλε πως δέχτηκε… αφόρητη πίεση από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κατά την κατάθεσή του. Επίσης, αιτήθηκαν και την κλήση της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, με τα μέλη της πλειοψηφίας να απορρίπτουν τα αιτήματα.

Μετά την τελευταία κατάθεση Πολάκη, θα ακολουθήσει αυτή του Μάκη Βορίδη για το «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς η εξέταση του πρώην υπουργού Υγείας αποτελούσε εκκρεμότητα για την Επιτροπή. Έπειτα, το κατώφλι της Εξεταστική Επιτροπής θα περάσει η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, με την Επιτροπή να εισέρχεται και τυπικά στη διερεύνηση των σκανδάλων του φαρμάκου. Επ’ αυτού, αποφασίστηκε να ζητηθεί εκ νέου η διαβίβαση της δικογραφίας της Novartis στην Εξεταστική Επιτροπή, με σκοπό να συντελεστεί ο ανάλογος έλεγχος για τις υποθέσεις που θα απασχολήσουν την Επιτροπή σχετικά με τα φαρμακευτικά σκάνδαλα.

Εξαιτίας της δήλωσης κωλύματος ενός εκ των δύο πραγματογνωμόνων που είχαν αναλάβει να προσδιορίσουν με ακρίβεια την ταμειακή τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Επιτροπή αποφάσισε την αντικατάσταση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter