Εξεταστική για την Υγεία: Προς παράταση τριών μηνών οι συνεδριάσεις της Επιτροπής

Εξεταστική για την Υγεία: Προς παράταση τριών μηνών οι συνεδριάσεις της Επιτροπής

Η τρίμηνη παράταση του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες στη συνεδρίαση βουλευτές.

Το θέμα να αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής για τυπικούς λόγους.

Με απόντες τους κ.κ. Μπαλωμενάκη και Λάππα, οι οποίοι απουσίαζαν για λόγους υγείας, διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση που είχε αμιγώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Στις 21 Οκτωβρίου λήγει τυπικά η χρονική διάρκεια λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, όμως οι πολυδαίδαλες υποθέσεις του «Ερρίκος Ντυνάν» και των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων του Μάριου Σαλμά «κόστισαν» σε χρόνο, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός να εκτροχιαστεί. Ως εκ τούτου, το ζήτημα της παράτασης έως τις 21 Ιανουαρίου θα τεθεί στη Διάσκεψη των προέδρων, ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσει η εξέταση των ζητημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Novartis και ευρύτερα της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και των προμηθειών.

«Ασπίδα» Μηταράκη σε Γεωργιάδη

Αναφορικά με τα όσα τέθηκαν στη συνεδρίαση, ο εισηγητής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο για έλλειμμα προγραμματισμού της Επιτροπής, ενώ εξέφρασε την άποψη πως οι συνεδριάσεις αναβάλλονται επειδή η δικογραφία του Παύλου Πολάκη κατά του Άδωνη Γεωργιάδη δεν εμπεριέχει τίποτα ουσιώδες παρά τα «όσα διαδίδουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε και εκείνη από την πλευρά της καλύτερο προγραμματισμό, ο οποίος θα προκύψει από ένα ευρύτερο πλάνο που θα φτιαχτεί. Απαντώντας στους προβληματισμούς, ο προεδρεύων Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε πως είναι αναγκαιότητα πλέον να προκύψουν πιο «σφιχτές» χρονικά συνεδριάσεις, οι οποίες θα είναι τουλάχιστον δύο την εβδομάδα προκειμένου να μην ζητηθεί κι άλλη παράταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter