Εξεταστική: Παράνομες πιστοδοτήσεις και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες – Διαβάστε το πόρισμα

Εξεταστική: Παράνομες πιστοδοτήσεις και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες – Διαβάστε το πόρισμα

Στις εισαγγελικές αρχές θα πάνε τα συμπεράσματα της Εξεταστικής δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας για να εξεταστούν παράνομες πιστοδοτήσεις και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Δεν υπάρχει πρόταση για προανακριτική επιτροπή της Βουλής στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιπτώσεις παράνομων πιστοδοτήσεων» των τραπεζών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρέπει να ερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές αφού παρέχουν «πλούσιο υλικό» για το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχουν στο εισηγητικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του ο βουλευτής – μέλος της επιτροπής Σπύρος Λάππας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει πρόταση για την συσταση προανακριτικής επιτροπής». Αυτό σημαίνει ότι από τις εργασίες της επιτροπής δεν στοιχειοθετείται κατ αρχήν ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Επίσης σημείωσε ότι στο πόρισμα δεν γίνεται αναφορά δικαστική διερεύνηση ευθυνών για τον επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικά για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ο Σπύρος Λάππας, επισήμανε ότι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είναι «κόμματα χρεοκοπημένα» οικονομικά και σημείωσε ότι στο πόρισμα της επιτροπής γίνεται πρόταση για πλήρη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που υφίσταται. Κυρίως όσον αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων. Επισήμανε ότι τα δύο αυτά πολιτικά κόμματα χρωστάνε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά ο Σπύρος Λάππας επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνες της εξεταστικής θα προωθηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και τους εισαγγελικούς λειτουργούς αφού «ενδεχομένως προκύπτουν ποινικές ευθύνες».

‘Οσον αφορά τις διαρροές που υπήρξαν στο διαδίκτυο τις απέδωσε το γεγονός ότι «πρόκειται για συλλογική δουλειά». Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στα κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή και την Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής θα αναζητηθεί συναίνεση όσον αφορά τις διαπιστώσεις και τα γεγονότα. ​

Διαβάστε το πόρισμα 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/01/16/587cfb56cd3a18040b3c2b0f.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter