Εξεταστική: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση μετά τη φυγάδευση Μητσοτάκη – Δημητριάδη

Εξεταστική: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση μετά τη φυγάδευση Μητσοτάκη – Δημητριάδη

Αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν τις καθεστωτικές πρακτικές της πλειοψηφίας, οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποχώρησαν από τη δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής εξαιτίας του άρνησης της ΝΔ να καλέσει όλους τους κρίσιμους μάρτυρες του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

Την ίδια μανιέρα συγκάλυψης με το σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω της λίστας Πέτσα ακολουθεί η συμπολίτευση, καλώντας βολικούς ή απολύτως απαραίτητους μάρτυρες στην Εξεταστική και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων -μαζί με τα δικαιώματα της μειοψηφίας- τους καταλόγους που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τη μη κλήση του θύματος των παρακρατικών μεθόδων της ΕΥΠ, Θανάση Κουκάκη, η ΝΔ «έκοψε» από τη λίστα μαρτύρων και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος αν και ήταν ένας απλός μετακλητός, ανέλαβε -σύμφωνα με το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου- την πολιτική ευθύνη για τις… νόμιμες συνακροάσεις της Υπηρεσίας που υπάγεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωθυπουργό.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βέβαια, ούτε λόγος… Το όνομά του δεν τέθηκε καν υπό συζήτηση από τη συμπολίτευση, γεγονός που προσθέτει άλλη μία ψηφίδα ενοχής του για αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Επ΄ αυτού, το κωμικοτραγικό είναι πως τα «γαλάζια» μέλη της Επιτροπής επαναλαμβάνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν το μότο: «Όλα στο φως».

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα το documentonews.gr, η συμπολίτευση «αποφάσισε και διέταξε» την κλήση των εξής μαρτύρων:

1. Θεμιστοκλής Δεμίρης, διοικητής ΕΥΠ
2. Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην διοικητής ΕΥΠ (2019 – 2022)
3. Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής ΕΥΠ (2015 – 2019)
4. Θεόδωρος Δραβίλλας (2012 – 2014)
5. Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής ΑΔΑΕ
6. Αλεξάνδρα Ρογκάκου, επικεφαλής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
7. Νόμιμοι εκπρόσωποι KRIKEL & INTELLEXA
8. Νίκος Ανδρουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχαν καταθέσει μακροσκελείς λίστες, καθώς μόνο το κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη ζητούσε την κλήση 57 προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Άλλο ένα τεκμήριο ενοχής: Η ΝΔ «πετσόκοψε» τους μάρτυρες της αντιπολίτευσης και «φυγαδεύει» Μητσοτάκη – Δημητριάδη από την Εξεταστική

Επίσημο: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καλεί τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter