Εξεταστική Επιτροπή: Με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Δραβίλα και Ρουμπάτη ξεκινούν οι καταθέσεις για τις υποκλοπές

Εξεταστική Επιτροπή: Με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Δραβίλα και Ρουμπάτη ξεκινούν οι καταθέσεις για τις υποκλοπές

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή πως και ο ίδιος παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 10:00 με την εξέταση των δύο πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και Θεόδωρου Δραβίλλα. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών με τη διαδικασία της πλήρους μυστικότητας, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να επιλέγει τη συσκότιση σε ένα ζήτημα που φωνές τόσο από το εσωτερικό της ΝΔ, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΕΕ ζητούν πλήρης διαφάνεια. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. να κληθούν Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις υπουργοί και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις αλλαγές στην ΕΥΠ, την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει με fast track διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δημοσιογράφων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Μια συζήτηση, που εξελίχθηκε σε Βατερλό χωρίς τέλος για τον πρωθυπουργό, τον οποίο η πλειονότητα των ευρωβουλευτών κατήγγειλαν για αυταρχικές πρακτικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter