Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Καιρίδης σε ευθεία σύγκρουση με την αλήθεια

Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Καιρίδης σε ευθεία σύγκρουση με την αλήθεια

Μπορεί ο αποκλεισμός του Documento να αποτελεί την αναντίρρητη απόδειξη για τις πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονταν πίσω από τις καμπάνιες για την πανδημία, αλλά ο Δημήτρης Καιρίδης θέλησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, λέγοντας ότι οι λίστες Πέτσα διεκπεραιώθηκαν «χωρίς αποκλεισμούς».

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με φόντο τις λίστες Πέτσα ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση έλαβε επαίνους για τις επίμαχες καμπάνιες, καθώς αυτές έγιναν «με διαφανή κριτήρια και χωρίς αποκλεισμούς». Εκτός από τον αποκλεισμό του Documento, τα κριτήρια που επικαλείται ο κ. Καιρίδης αποτυπώνονται στην κραυγαλέα διαφορά του ύψους χρηματοδότησης των συμπολιτευόμενων έναντι των αντιπολιτευόμενων Μέσων. Η έτερη πολιτική λαθροχειρία του βουλευτή ήταν πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες «καταργήθηκε» από το ΣτΕ, ενώ η αλήθεια είναι πως το ύψος του αντιτίμου για κάθε τηλεοπτική άδεια ορίστηκε με βάση τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός ότι η παρούσα διαδικασία είναι προϊόν της πρωτοβουλίας της ΝΔ το 2018 κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Η αντίφαση του κ. Καιρίδη προκύπτει από το ότι ενώ η ΝΔ είχε προτείνει την εν λόγω τροποποίηση, προσπάθησε να αλλοιώσει την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση του δικαιώματος συγκρότησης Εξεταστικής από την αντιπολίτευση με την πρόθεση σύστασης παράλληλης Επιτροπής προκειμένου να ελέγξει για ακόμη μια φορά το Documento. Για του λόγου το αληθές, στις 20 Οκτωβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν τροποποιήσει τη διατύπωση της πρότασης του, τότε «θα πάμε σε δύο Εξεταστικές». Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβλεπε από τον «αέρα» του ΣΚΑΪ καταδίκες και φυλακίσεις για την «υπόθεση της VoxPop».

Αναφορικά με το ζήτημα των δημοσκοπήσεων, ο -κατά τις πληροφορίες- εισηγητής της ΝΔ και στην Επιτροπή που θα συσταθεί αντέτεινε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «προσπαθεί να βρει υποκατάστατο για την αδυναμία της αντιπολιτευτικής της κριτικής» τη στιγμή που η «κυβέρνηση ενισχύεται αντί να φθείρεται, ενισχύεται και διευρύνει την αποδοχή της». «Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε να στηρίξει την κριτική σε μία δημοσκοπική εταιρία;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Η στοχοποίηση των δημοσκοπήσεων δεν θα αλλάξει τις δημοσκοπήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Καιρίδης αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένο επειδή δεν συμφωνεί στην τροποποίηση της διατύπωσης της πρότασής του για συγκρότηση Εξεταστικής, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε εμμέσως πως αν η ΝΔ κατέθετε νέα πρόταση, τότε θα «καπέλωνε» το δικαίωμα της μειοψηφίας. «Χάνεται η ευκαιρία…» διαπίστωσε και διερωτήθηκε: «Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;». Κατέληξε λέγοντας πως η πλειοψηφία θα καταψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει τις απαιτούμενες 120 ψήφους χωρίς να εξηγεί γιατί η κυβέρνηση άλλαξε στάση, «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που διαβεβαίωνε πως «θα πάμε σε δύο Εξεταστικές».

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άδειασμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Μητσοτάκη

«Απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ στο ίδιο μήκος κύματος με όσα παρέθεσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καιρίδης, σημειώνουν τα εξής:

«Απομονωμένος και εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνησή του να διευρυνθεί χρονικά ο έλεγχος χρηματοδότησης στα Μέσα και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων σε μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο, όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και ουσιαστικά αποδέχθηκαν σήμερα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την πρόταση του κ. Μητσοτάκη- που είχε τότε δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε- επανέφερε με παρέμβασή του επί της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης στη συζήτηση ¨για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος¨.

Η τυφλή άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ριχθεί άπλετο φως στη διακυβέρνηση της δικής του περιόδου δημιουργεί ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις. Τι έχει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τολμά τον έλεγχο; Τι φοβάται και αρνείται την έρευνα; Από πότε η αναζήτηση της αλήθειας έχει χρονικό περιορισμό;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter