Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για ψευδομαρτυρία τον πρόεδρο της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου

Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για ψευδομαρτυρία τον πρόεδρο της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, με τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον πρόεδρο της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου, Αντώνη Μουντάκη, για ψευδομαρτυρία.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέγνωσε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Επαρχιακού Τύπου τον Νοέμβριο του 2020, στην οποία σημειώνονται τα εξής: «Στο αρχικό πρόγραμμα των 9 εκατ. ευρώ, δόθηκαν για πρώτη φορά χρήματα σε όλα τα μέλη της Ένωσης μας κι αυτό το εξήραμε δημόσια. Ωστόσο, τόσο από τη δεύτερη φάση (11 εκατ. ευρώ), όσο και από την τρίτη (2 εκατ. ευρώ), το σύνολο των Περιφερειακών ΜΜΕ έμεινε εκτός, αφού αυτά δόθηκαν στους διαχρονικά συνήθεις ευνοούμενους, δηλαδή σε λίγα ΜΜΕ της Αθήνας. Αυτό λέγεται… επιστροφή στην κανονικότητα».

Κατόπιν τούτου, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Μουντάκη να ανακαλέσει την αρχική του δήλωση ότι δεν υπήρχε κανένας αποκλεισμός των περιφερειακών Μέσων από τις καμπάνιες κατά του κορονοϊού. «Είστε πάρα πολύ εκτεθειμένος. Προσβάλλετε έναν κλάδο» είπε σε αυστηρό ύφος προς τον μάρτυρα ο κ. Ραγκούσης, με τον πρόεδρο της Ένωσης τη μία να αντιτείνει πως στην ανακοίνωση εννοούσε την ποσόστωση του 30% που δεν τηρήθηκε και την άλλη να ισχυρίζεται πως η κριτική αφορούσε την εξαίρεση όλου του Τύπου από την φάση της καμπάνιας που έγινε μόνο από τα κανάλια.

«Δεν γίνεται να έχετε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις» σχολίασε με τη σειρά του ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, εξηγώντας πως τα 9 συν 11 εκατ. ευρώ αφορούν την πρώτη καμπάνια με μότο: «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Από εκεί και πέρα, ο κ. Μουντάκης παραδέχτηκε πως δεν είναι γνωστά τα κριτήρια βάσει των οποίων διανεμήθηκε το κρατικό χρήμα, ενώ υποστήριξε πως ενδεχομένως να έγιναν αδικίες και να δόθηκαν κάποια χρήματα παραπάνω σε κάποια Μέσα που δεν τα άξιζαν. Βέβαια, έσπευσε να διευκρινίσει πως η κατεπείγουσα κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία οδήγησε στο να γίνουν λάθη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter