Εξεταστική για τα Τέμπη: Ο Μαρκόπουλος «δίνει» το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για τη λειψή δικογραφία

Εξεταστική για τα Τέμπη: Ο Μαρκόπουλος «δίνει» το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για τη λειψή δικογραφία

Κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών αποδίδουν στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας την ευθύνη για τη μη διαβίβαση στη Βουλή ολόκληρης της δικογραφίας που έχει συντάξει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας, καθώς από τα στοιχεία που έφτασαν στο Κοινοβούλιο λείπουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του προεδρείου σημειώνουν:

«Η Εξεταστική Επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

»Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνεται, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει.

»Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Απάντηση στο αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ουσιαστικά οι «πηγές» του προεδρείου απαντούν στο αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας αιτήθηκαν τη διαβίβαση του συνόλου των στοιχείων και των καταθέσεων που έχει συλλέξει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας.

Ειδικότερα, τα μέλη της Εξεταστικής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί πως η μη διαβίβαση όλου του εισαγγελικού υλικού αποτελεί «προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της Επιτροπής» και κάλεσαν το προεδρείο να απευθυνθεί άμεσα στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για να μπορέσουν τα κόμματα να συντάξουν «αξιόπιστο πόρισμα» και «να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής».

Αναλυτικά το αίτημα των Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολου Πάνα και Γιώργου Νικητιάδη:

«Σύμφωνα με το υπ´αρ. 48/22.2.24 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή κ. Σ.Μπακαϊμη το οποίο απευθύνεται προς εσάς, σε εκτέλεση του υπ´αριθμ 22/22.2.24 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας χορηγήθηκε και διαβιβάσθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης που διεξάγεται από τον Εφέτη Ανακριτή.

»Με έγγραφό σας την 29/2/24 μας ενημερώσατε ότι μπορούμε να αναγνώσουμε το υλικό που διαβιβάσθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής

»Το διαβιβασθέν αποδεικτικό υλικό, συνιστά τμήμα μόνο της μέχρι σήμερα διενεργηθείσας ανάκρισης, από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία κρίσιμα για το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το συνολικό συλλεχθέν μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης, καθότι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση αξιόπιστου πορίσματος στο οποίο θα έχουν συνεκτιμηθεί και συμπεριληφθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

»Η πάνδημη απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών καθιστά επιβεβλημένη την διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά παραλλήλως με την ελληνική δικαιοσύνη τις συνθήκες του εγκλήματος, κάθε αποδεικτικού στοιχείου προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της.

»Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να απευθυνθείτε άμεσα προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζητώντας να αποφασίσει την χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Άδωνης για Τέμπη: Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν «καλό για την κυβέρνηση»

Τέμπη: Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει σύστημα που βάζουν ντελιβεράδες – Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση»

Τι έκρυψαν κάτω από τα μπάζα στα Τέμπη;

Μαρία Καρυστιανού: Μόνη της και όλοι τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter