Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα: Την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια το πόρισμα της ΝΔ

Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα: Την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια το πόρισμα της ΝΔ

Μετά την πρόταση της Κ.Ο. της ΝΔ για συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε την εν λόγω διαδικασία για την επόμενη Παρασκευή (28/1).

Όπως έχει σημειώσει το documentonews.gr, οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης στην Επιτροπή κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα ήταν καλώς καμωμένα τόσο για τη σκανδαλώδη καμπάνια κατά του κορονοϊού και τον καθεστωτικό αποκλεισμό του Documento όσο και για τη σκιώδη υπόθεση των αλλεπάλληλων απευθείας αναθέσεων εποπτευόμενου φορέα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε εταιρία (Reposition Strategy) που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την OpinionPoll.

Διαβάστε εδώ: Ένα προς ένα τα ψεύδη της ΝΔ κατά Documento στο πόρισμα για την Εξεταστική χωρίς… Πέτσα

Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί τη διαβίβαση όλων των στοιχείων που συνέλεξε η Εξεταστική στις δικαστικές Αρχές, ενώ από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται σαφές πως σε περίπτωση ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών θα συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή κατά των πολιτικών προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις υπό εξέταση υποθέσεις.

Διαβάστε σχετικά: Προπομπός Προανακριτικής το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα

Επί τη ευκαιρία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το πόρισμα της ΝΔ για την Εξεταστική, αφού σε μία «σπάνια» εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ είχε δηλώσει ότι «βλέπω κόσμο να μπαίνει φυλακή για τη Voxpop». Δυστυχώς για τον ίδιο, στο πόρισμα της πλειοψηφίας δεν καταγράφεται ούτε πταίσμα κατά του Documento και της δημοσκοπικής εταιρίας.

Παράδοση… παραλαβή

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρέδωσε σήμερα στον Κωνσταντίνο Τασούλα το πόρισμα της πλειοψηφίας. Προσπερνώντας την πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά εξαίρεση από τη λίστα μαρτύρων των πολιτικών προσώπων που διερευνήθηκαν, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε το γεγονός ότι «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση». Για την ακρίβεια, η σπουδή της συμπολίτευσης να σφραγίσει όπως – όπως την Εξεταστική είχε ως αποτέλεσμα η Επιτροπή να μην κλείσει καν ένα μήνα εργασιών.

Παραδίδοντας το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε σήμερα, ως Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, το Πόρισμα αυτής, όπως διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής μας κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών της, προκειμένου να υποβληθεί στην Ολομέλεια κατά τα οριζόμενα του άρθρου 148 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων. Θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση. Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στη Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών και στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη αρωγή στο έργο μας».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter