Εξεταστική για το έγκλημα στη Βουλή: Ένταση με το… καλημέρα μεταξύ ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εξεταστική για το έγκλημα στη Βουλή: Ένταση με το… καλημέρα μεταξύ ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το αίτημα του ΚΚΕ αναφορικά με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών.

Δείτε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: LIVE η συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

ΚΚΕ και ΝΔ στηλίτευσαν την πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία με το επιχείρημα ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της προηγούμενης Πέμπτης δεν είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη η σημερινή διαδικασία.

«Δεν είναι αποδεκτό να προτεραιοποιεί η πλειοψηφία ένα αίτημα έναντι άλλου γιατί τη συμφέρει» ανέφερε με αφορμή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προανακριτικής, αποκαλώντας «σανίδα σωτηρίας για τη ΝΔ» την πρόταση του ΚΚΕ. Ζήτησε δε να προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση επί όλων των αιτημάτων για συγκρότηση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής.

«Είστε… υπερωκεάνιο σωτηρίας της ΝΔ»

Αμέσως μετά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, πήρε τον λόγο και κατηγόρησε τον κ. Μάντζο για διάδοση fake news, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ… «υπερωκεάνιο σωτηρίας της ΝΔ».

«Δεν θέσατε θέμα στη Διάσκεψη»

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στη Διάσκεψη των Προέδρων που έγινε τη Δευτέρα, δεν εξέφρασε ενστάσεις για τον προγραμματισμό της σημερινής διαδικασίας.

Απέρριψε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ: «Γιατί φοβάστε την ολιστική εξέταση του θέματος;». «Σας ενδιαφέρει μόνο το μικροκομματικό όφελος από την τραγωδία» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Δείτε επίσης:

Ο διάλογος Κασσελάκη με τον πατέρα 22χρονου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη: «Το παιδί μου είχε όνειρα» (Video)

Μαρτυρία-κλειδί για ΕΡΓΟΣΕ: Τρεις καταθέσεις της επιθεωρήτριας που… επαύθη από την έρευνα αφού είχε εντοπίσει παρατυπίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter